The Grand Canyon- Najväčší prírodný div sveta

Neexistujú žiadne slová, ktoré by opísali pocit, ktorý zažijete, keď prvýkrát vystúpite na okraj a uvidíte masívnosť priepasti rozprestierajúcej sa pred vami. Ručím za to, že v momente stratíte reč.

Tie farby, veľkosť, príroda … celé to vyzerá akoby to ani nebolo skutočné. Rozmery kaňonu (18 míľ široký, 1 míľu hlboký a 277 míľ dlhý) nás len utvrdzujú v tom, že príponu „Grand“ nemá len tak pre nič za nič :). Kdekoľvek sa pozriete, vyzerá to ako vystrihnuté z fotografie. Niet pochýb, že je to jeden z najväčších prírodných pokladov Ameriky.

Navštíviť Grand Canyon bol vždy môj sen a som rada, že som si to mohla odšktnúť z „bucket listu“. Veľkolepý kaňon je oprávnene nazývaný zázrak prírodného sveta a je jednou z najzaujímavejších erózií na svete. Pohľad na to ako pokojná rieka Colorado prechádza cez hĺbiny Grand Canynonu naozaj berie dych.

Existujú dve hlavné časti kaňonu, ktoré sú prístupné turistom … Západný a Južný okraj. Mala som to šťastie a navštívila som ich obe. Západný okraj Grand Canyonu je bližšie k Las Vegas, ale južný okraj je krajší a považovaný za ten “pravý Grand Canyon“.

Moje prvé kroky viedli na „West Rime“. Zarezervovali sme si výlet, ktorý zahŕňal celodennú výpravu na západný okraj, kde sa nachádza známa presklenná podlaha „Skywalk“, ktorá Vám poskytne pohľad do kaňonu rovno pod vašimi nohami. Nasledujúca zastávka bol ranč v rezervácii Hualapai, kde vás potešia vychádzky kočom, zábavné kovbojské súboje a jazdy na koňoch pozdĺž kaňonu.

Na druhý deň sme si požičali auto a namierili si to na južný okraj „South Rime“. Celá cesta z Las Vegas trvala asi 8 hodín a bola jedným z najkrajších zážitkov môjho života. Som šťastná, že som mohla byť svedkom tohto prírodného zázraku, ktorý som mohla vnímať všetkými mojimi zmyslami. Bolo fascinujúce pozorovať všetky vrstvy skál a predstavovať si, koľko stoviek tisíc rokov bolo potrebné na vytvorenie tohto prírodného zázraku. Každá vrstva má odlišnú farbu, ktorá má špecifické sfarbenie v závislosti na čase.

Je to tak očarujúce a majestátne miesto! Jednoducho GRAND! Úprimne povedané, kaňon je ťažko popísateľný– v tomto prípade doslovne platí, že fotka povie viac ako tisíc slov…

Dúfam, že sa Vám páčia fotky z mojej cesty a inšpirujú vás pre vlastné dobrodružstvo na Západe! :)

(For English- http://breathegentle.com/2017/11/14/grand-canyon-grandest-natural-wonder-world/ )

Xx,

Nikoleta <3

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Nikoleta Ivankova-Macejova Second Runner-Up Miss Universe Bikini World Traveller/ Blogger/ Model I love Travel, Fashion & Dogs. Follow me to explore the world together

Chceš vedieť, keď nikoleta.ivankova.m pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
13.12.2017 22:19
Welcome to Miami Beach!
5.12.2017 19:52
Singapur