Never say never! Alebo prečo skúsiť život v zahraničí

Prečo odísť do zahraničia a čo sa mi v Anglicku páči viac než na Slovensku?

Pamätám sa, ako som odhovárala svoju kamarátku nech nerobí hlúposti, dokončí školu a v žiadnom prípade nejde do zahraničia!!! A o 6 mesiacov na to som už sedela v lietadle smer London Stansted.

Prečo by mal niekto,, zahodiť " svoju kariéru a zázemie a vymeniť to za úplne cudziu krajinu? V mojom prípade v tom asi zohral rolu osud (a možno aj blondiak s modrými očami :D), no neľutujem. Keď uvidíte zrazu nové neznáme miesta, krásne ulice, tu nádhernú architektúru, musíte byť očarení. Zároveň si človek uvedomí, že naozaj môže žiť na ktoromkoľvek kúsku sveta a robiť to, po čom naozaj túži.

Ako čerstvý cestovateľ som mala trochu obavy, ako tento môj odvážny počin dopadne, no Angličania sú k cudzincom veľmi ústretoví. Vlastne sú veľmi milí a profesionálni a ku každému sa správajú milo a s úctou. Tu totiž vedia, že je to o tímovej práci. Ako sa vy správate k zákazníkovi, tak sa správa zákazník k vám. A to je recept na to, ako môže žiť 9 miliónov ľudí v meste ako je Londýn.

Nuž a čo sa mi v Anglicku páči viac ako na Slovensku?

INFRAŠTRUKTÚRA - lebo je to mesto, ktoré nikdy nespí, ČISTÉ ULICE - aspoň väčšinou. Záleží tiež v akej oblasti žijete, ale väčšinou sa o prostredie pekne starajú, PLAT - lebo aj minimálna mzda je tu stále 3x vyššia ako na Slovensku, ŽIVOTNÁ ÚROVEŇ a hlavne možnosť cítiť a vidieť každý kúsok sveta v jednom meste. Keď si dáte v Londýne Tikka Masala, môžete si byť takmer na sto percent istí, že vám ju pripravil niekto z krajiny, odkiaľ dané jedlo pochádza.

A to je čaro veľkého mesta v ešte väčšom svete!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Večne snívajúca milovníčka cestovania, dobrého jedla a bláznivých vecí, momentálne žijúca tento seriál s názvom Život v Anglicku.

Chceš vedieť, keď Trough Kate's lens pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.