22.12.2017 14:41

Krása pražských hospod

Pár dní dozadu spolu s rodinou som bol v Prahe. Hlavným cieľom boli vianočné trhy ale taktiež aj hospody. Vybral som medzi nimi zopár najlepších a nie tých mainstream hospod, ktoré pozná každý.

U Pinkasů

Medzi prvými hospodami ktoré sme naštívili bola hospoda u Pinkasů. Pekná malá hospoda kúsok od Vaclávského náměstí. Príjemné prostredie, starší páni vychutnávajúci si kvalitný Pilsner Urquell a hospodský ktorý dáva do čapovania aj srdce a dušu. Pivo tu stálo celkom slušnú cenu na centrum Prahy. Cena za veľké pivo bola 49,- Kč. Taktiež sa dala v automate zakúpiť aj pamätná minca za 2€/50,- Kč.

Výhody:

+ atmosféra

+ lokalita

+ pán hospodský

Nevýhody:

Žiadne :)

U Bansethů

Druhou destináciou bola hospoda U Bansethů. Nachádza sa na Prahe 4 Nusel. Je to trochu od ruky ale stojí za to tam zablúdiť. Trochu väčšia hospoda s príjemnou obsluhou, dobrým jedlom a pitím. O jedle by sa dala napísať aj menšia kniha. Najväčším prekvapením bola cena za štvrťku kačice s knedlikem a zelím. Oproti naším cenám, bezkonkurenčná. Iba za 129,- Kč ste sa nasýtili a boli ste pripravený na ďalšie objavovanie Prahy.

Výhody:

+ ceny

+ ponuka jedla a nápojov

Nevýhody:

- vzdialenosť od centra

- otravný vták ktorý škrieka na celú hospodu

Kolkovna Celnice

Ďalšou hospodou bola Kolkárna Celnice. Nachádza sa na skok od Paládia a Námestí Republiky. Trošku väčšia hospoda s ochotným personálom a výbornou kuchyňou. Jedlo bolo jedna báseň. Tatarský biftek s topeničkami za 259,- Kč. Cena podobná ako aj na Slovensku, možno aj nižšia. Pri nášteve Kolkárne som myslel že v Čechách sa všade čapuje len Plzeň. Je to z časti aj pravda. Veľká čapovaná Plzeň za 49,- alebo pre tých ktorím je aj 0,5 litra málo majú aj litrové pivo za 89,-. Jediné čo mi liezlo na nervy bola hlasno hrajúca hudba v celom podniku. Takže sa romantické rande pri pive a tataráku zabudnite. Hlasná hudba skazí všetko.

Výhody:

+ lokalita

+ litrové poháre piva

Nevýhody:

- hlasná hudba v celom podniku

U zlaté podkovy

Poslednou hospodou, snáď najlepšou, bola hospoda U zlaté podkovy na Malej Strane, na Nerudovej ulici. Hospoda rovno pod hradom, ktorá nás ničím neprilákala, len sneženie nás tam zahnalo. Personál priateľský a komunikatívny. Denné trojchodové menu za 180,- a pivo za 49,-. Znesiteľné ceny na lokalitu podhradia. Hospoda s výhľadom na rušnú ulicu plnú turistov nebol ničím špeciálny. Jedlo bolo snáď najlepšie aké som v Prahe mal. Bolo ho akurát, ani aby som bol prežratý ani hladný.

Výhody:

+ personál

+ ceny

+ lokalita

Nevýhody:

Žiadne :)

Dúfam že tieto tipy budú aspoň trochu užitočné pri Vašej nášteve Prahy. Pokiaľ chcete vidieť aj niečo iné ako Orloj, Staromestské námestie, Hrad a podobné pamiatky ale aj typické české hospody, tak tieto vrelo doporučujem.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Blogy o všetkom, pre všetkých

Chceš vedieť, keď Kubo_uv pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.