13.1.2018 19:11

Ako prežiť polrok na strednej škole

Väčšina z nás je, alebo bolo na strednej škole. Polrok je obdobie písomiek, opravovania známok a skúšania. Prinášam vám zopár tipov ako to prežiť bez ujmy na zdraví

Predtým ako väčšina z vás začne písať že polrok je nič, dôležitejší je koniec roka, tak aj polrok má svoje opodstatnenie. Pokiaľ by som kašlal na známky na polroka ale vytiahol všetko na konci roka, tak by som nebol vybraný na Erasmus. Známky na polroka v prvých troch rokoch sa neberú nikam, až v štvrtom na vysoké školy. Ale ako prežiť množstvo písomiek, skúšaní a podobných týraní.

1. Čo sa dá si oprav pred Vianocami

Po Vianociach prídeš do školy vymletý s prázdnou hlavou, kde ti tlieska a opička, ktorá robí saltá. Tak preto čo sa dá si napíš alebo dohodni sa s učiteľkou či by ťa nemohla vyskúšať namiesto písomky. Ušetrí ti to nervy po sviatkoch. Potom je tu možnosť učiť sa od septembra a mať svätý pokoj s opravovaním v decembri a v januári. Predsa len, nie každý učiteľ je ochotný skúšať študentov ešte v deň klasifikačnej porady.

2. Urči si hlavné predmety

Nie každý predmet je ten najdôležitejší, z ktorého by si mal mať isto na výpise napísané "Výborný". Z niektorých predmetov stačí aj trojka. Hlavnými predmetmi by mali byť tie maturitné. Potom tie menej dôležité, z ktorých aj trojka nie je najhoršia. Vždy sa nájde niekto kto má aj horšie známky.

3. Učiť sa, učiť sa, učiť sa

Ako povedal súdruh Lenin "Učiť sa, učiť sa, učiť sa", tak občas treba. Niekedy aj obetovať celý víkend len škole. Predsa len spravíš školu, máš svätý pokoj. Hlavné je nestratiť nervy. Spraviť si prestávku popri učeniu, inak z toho sa zblázniš. Učiť sa nedá v kuse, ako si niektorí učitelia myslia.

Dúfam že aspoň jeden z týchto tipov ti pomôže prejsť cez polrok. Veľa šťastia v nasledujúcom týždni.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Blogy o všetkom, pre všetkých

Chceš vedieť, keď Kubo_uv pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.