22.12.2017 22:16

Letné festivaly, ktoré nestoja veľa, ale stoja za veľa

Aj keď máme vianočné obdobie, je krásne si zaspomínať na leto, alebo tešiť sa na novú festivalovú sezónu. V tomto blogu bude zopár festivalov, ktoré Vám nezruinujú celý budget na leto, ale užijete si ich.

Väčšina festivalov bude na západnom Slovensku, keďže mám k tomuto kraju blízko. Na väčšinu týchto festivalov Vám postačí mať v peňaženke maximálne 25€. Samozrejme ak sa neplánujete unaviť aj spoločensky, vtedy bola síl každého jedinca.

Ekofest Trnava

Prvým festivalom je trnavský Ekofest. Týmto festivalom sa otvára letná sezóna kultúry v Trnave. Každoročne sa odohráva v prírodnom prostredí trnavského amfiteátra Kamenný mlyn. Žáner tohto festivalu býva väčšinou tvrdší. Na jeho začiatku vystupujú lokálne, trnavské kapely a čím je viac hodín a väčšia tma tým sa aj kapely zlepšujú. Nečakajte žiadne zahraničné mená. Vystupujú tu len slovenské kapely ako sú Horkýže Slíže, Iné Kafe, Zoči Voči, Heľenine Oči a podobné. Kapely na ktorých sa dá zabaviť a každý náštevník pozná minimálne jednu pesničku z headlinerov večera. Ekofest sa každoročne odohráva predposledný júnový víkend.

Cena vstupenky: 8€

Cena veľkého piva: 1,50€

Cena cigánskej: 3€

Peace Fest Gbely

Druhým festivalom je Peace Fest na Záhorí v Gbeloch. Už 11. ročník sa odohral na konci augusta na štadióne v Gbeloch. Tento festival organizuje kapela Sanchez Amsterdam. Jedinou nevýhodou pre ľudí ktorí cestujú či z Bratislavy alebo z Trnavy je tá že musia čakať do 4 ráno na prvé spoje aby sa dostali domov, ale po skvelej zábave Vám to prejde ako nič. Vstupné z tohto festivalu ide na útolok, čím to naberá trochu iný rozmer a smer.

Cena vstupenky: 5€

City Fest Piešťany

Festival čo raz väčších rozmerov v samom srdci Piešťan stojí určite za zmienku. Festival na Námestí Slobody, ktorý organizuje Aupark je každý rok multižánorvý. Medzi headlinerov tento rok patrili Inekafe, Polemic, Slniečko, Puding Pani Elvisovej a iný. Vstupenky Vás nevyjdú na veľa, aj dvojdňové stoja pár eur.

Cena vstupenky: 6€ (jednodňový), 8€ (dvojdňový)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Blogy o všetkom, pre všetkých

Chceš vedieť, keď Kubo_uv pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.