23.12.2017 13:29

Tri postrachy vianočnej Prahy

Na čo sa pripraviť pri cestovaní do Prahy pred Vianocami...

Každé veľkomesto má pred Vianocami Vianočné trhy. Praha ich má celkom veľké ale za to preplnené ako Hlavná stanica v piatok poobede. V tomto blogu sa Vám posnažím opísať zopár nevýhod Vianočnej Prahy.

1. Ázijský turisti

Snáď každý dobre vie ako chodia predovšetkým Japonci na dovolenky. Na krku foťák za 1000€, vo vačku iPhone 8 Plus a v peňaženke viac českých korún ako je tvoj plat aj s príplatkami. Fotia si všetko, aj obyčajnú bagetu na benzínke. O českých špecialitách ako nehovorím. Tie si fotia veľmi zblízka. Občas mi to pripadalo ako keby si všetko fotili a až doma zisťovali kde vlastne boli.

2. Preplnené metro

Po príchode do Prahy o 6 ráno som myslel že bude metro prázdne. Potom ako vlak metra prišiel do stanice som uvidel realitu. Metro na skorú rannú hodinu, ešte k tomu cez víkend bolo až príliš plné. O pondelňajšom ráne ani nehovorím. Otázka ako ,,Prosím Vás,je tu voľné?" v Prahe neexistuje. Potom sa nečudujte že si k Vám prisadne 70 ročný dôchodca, ktorý prinajhoršom zaspí a sa prevezie až na koniec. Najhoršie je keď idete na prestup. Otvoria sa dvere vlaku a húf ľudí ide na to isté metro ako vy. Eskalátory nestíhajú aj keď idú spôsobom jedna noha už skoro hore a druhá ešte dole. Takže pred využitím pražského metra by ste si mali zvyknúť rýchlo chodiť a na nedostatok osobného priestoru.

3. Nedostanete sa tam kam chcete

Je dosť veľká šanca že ak sa chcete dostať do nejakej reštaurácie a nemáte rezerváciu tak môžete pokračovať ďalej. Počas víkendov v Prahe sa dobre najesť v teple je trošku oriešok. Väčšinou za tým že sa tam nedostanete hľadajte našich fotografov z prvého bodu. Takže ak nakoniec skončíte na Staromestskom námestí s Pražskou šunkou a mokrým lakťom nečudujte sa.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Blogy o všetkom, pre všetkých

Chceš vedieť, keď Kubo_uv pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.