O rok silnejší a múdrejší

a pár ďalších povzbudivých slov do toho nového.

Na záver roka zvykneme bilancovať a hodnotiť aký bol. Či sa nám podarilo zrealizovať naše plány, alebo či sme sa niekam v živote posunuli. Aké nové lekcie sme dostali, či už od života samého, alebo od ľudí a teda o koľko sme zase raz silnejší a skúsenejší.

To, či už vám plány a sny tento rok vyšli, alebo nie, je v podstate jedno, pretože ten ďalší je tu o pár dní a niektoré veci si vyžadujú čas. Viete ako - pomaly ďalej zájdeš – nie je určite len fráza, alebo klišé, ale čistá pravda. Veci, ktoré ovplyvniť nevieme, treba nechať ísť a tie ktoré vieme, na tých treba len tvrdšie pracovať.

Okrem učenia sa nového jazyka, fotenia, prečítania nových kníh, kúpy nového auta, alebo získania dream jobu, pracujte neustále aj na sebe samom, ako osobnosti.

Ja napríklad rada počúvam ľudí, nech hovoria o čomkoľvek. A ak sa mi ľudia dokážu otvoriť aj napriek tomu, že ma dobre nepoznajú, považujem to za prejav dôvery a je to veľmi príjemný pocit. Navyše si trénujem emočnú inteligenciu, ktorá je podľa mňa v dnešnej dobe nesmierne dôležitá.

Inšpirujte sa – kultúrou, umením, ľuďmi, hudbou, cestovaním, alebo čímkoľvek, hlavne majte oči otvorené a všímajte si veci okolo seba... Mňa tento rok k rozšíreniu svojich zručností inšpirovala mierne tantrická masáž, ktorú som dostala, k tomu, aby som si spravila masérsky kurz. Masáž je jednoducho úžasná vec a ja ju chcem ovládať.

Buďte vďačný - citujem: „V ďalšom zmysle je živým, dýchajúcim vyjadrením nesmierne dôležitej ľudskej emócie, ktorá možno nasleduje hneď za láskou. Vďačnosti.– jedna z najkrajších viet z knihy Shoe dog od Phila Knighta, ktorou opisuje svoju firmu Nike.

A múdre slová si berte k srdcu:

(z knihy Art is the highest form of hope)

Tak sa len skúste zamyslieť, za čo všetko ste vďačný roku 2017 a vstúpte do nového roka s novými cieľmi, ktoré sa vám možno budú realizovať o toľko ľahšie, o koľko ste silnejší a múdrejší.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Michaela Bičkošová pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.