26.12.2017 16:42

Technika za pár drobných?

Ak nechceš míňať za techniku nekresťanské peniaze, treba hľadať, hľadať a hľadať.

Medzi techniku potrebnú ako tak k životu patrí hlavne smartphone, notebook a nejaký nositeľný gadget. V dnešnej dobe už technika nie je drahá ako niekedy. Telefón do 100€, notebook do 300€ a podobne. Prinášam Vám tipy na lacnú ale dobrú techniku.

Telefón

Čínsky výrobca telefónov (dnes už veľa iných vecí) Xiaomi patrí k tým kvalitnejším predajcom techniky. Ich telefón Xiaomi Redmi 4X sa stáva tak trochu bestsellerom. Telefón s snímačom odtlačkov prstov, 4100mAh, 3 GB RAM, 13 Mpx fotoaparátom a 5 palcovým displejom za 160€ je takmer nič. Teda ak si ho chcete kúpiť na Slovensku. Z krajiny pôvodu, takže Číny ho kúpite s kupónom aj za 100€. Ak máte nervy na colný úrad tak doporučujem zvoliť jeden z čínskych e-shopov. Ak potrebujete len základný telefón tak doporučujem Xiaomi Redmi 4A. Ponúka takmer to isté. 2 GB RAM, 13 Mpx fotoaparát... Ale neponúka snímač odtlačkov prstov a má menšiu batériu, síce stále veľkú ale oproti 4X menšiu o tisíc mAh.

Notebook

Ak potrebujete notebook na základnú prácu (Word, Excel, internet) doporučujem Chromebook. Lacný a dobrý notebook, s kvalitnou konštrukciou a dlhou výdržou batérie. Neponúka Windows, ale Google Chrome OS. Systém založený na webovom prehliadači Google Chrome. Väčšina používateľov čaká na aktualizáciu systému s Google Play. Medzi najväčších výrobcov Chromebookov patrí firma Acer, ale samozrejme nájde sa aj Chromebook od Samsung, Toshiba alebo Asus.

Nositeľný gadget

Medzi najznámejšie gadgety patria známe ale drahé Apple Watch. Dajme si najvyšší cenový strop 50€. Doporučujem Xiaomi MiBand 2. Cena v Číne 20€ na Slovensku 40€. Ponúka základ. Hodinky, krokomer, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie, merač tepu a vysokú výdrž batérie. Plne nabitý MiBand 2 Vám vydrží kľudne aj 20 dní. Ak sa vám naskytá otázka, ako je to s aktivitami ako je cyklistika, beh a podobne, je treba mať nainštalovanú aplikáciu MiFit. Pomocou nej a Bluetooth sa spojíte s náramkom a meria Vám to kroky, tep a podobne.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Blogy o všetkom, pre všetkých

Chceš vedieť, keď Kubo_uv pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.