Honba za šťastím...

Ako sa stať šťastným a aj ním ostať?

V každodennom živote sme obklopovaní problémami, povinnosťami a závažnými rozhodnutiami, ktoré nám veľa krát uberajú na tom, aby sme sa venovali sami sebe..

Teraz sa priznajte, koľkí ste sa aspoň raz snažili hodiť toto všetko za hlavu a relaxovať.. Je vás veľa, ja viem, lenže koľkým sa to aj naozaj podarilo? Váš počet viditeľne klesá. Nie som psychológ, ani nič podobné, ale život ma naučil isté veci, o ktoré by som sa s vami chcela podeliť!

Čo je to vlastne šťastie podľa múdrych kníh?

Už v minulosti vznikli rôzne "poučky" o tom, ako by malo vyzerať, to všetko na základe skúseností.

Kant I: "Šťastie je uspokojenie všetkých našich náklonností, dôsledok plného rozvinutia ľudských možností. Šťastie neobsahuje nijakú mravnú hodnotu a treba si ho zaslúžiť výkonom ctnosti. "

Avšak pre každého predstava šťastia znamená niečo iné. Niekto si predstaví materiálne veci- ako je auto, možno prepychový dom, my ženy snívame o množstve kozmetiky, topánok, doplnkov a oblečenia. Ale niekomu práve naopak urobí najväčšiu radosť a cíti sa šťastný, keď môže tráviť čas s ľuďmi, ktorých miluje, v prírode, v ateliéry ( pri tých umeleckejších dušiach ) alebo dokonca pocit šťastia v nich prebudí ak môžu niekomu pomôcť..

Šťastie na existenciu potrebuje každí z nás. Ak máte pocit, že už ďalej nevládzete, potrebujete vypnúť, či dobiť baterky, tak robte jednoducho to, čo vás baví a robí radosť.

Na záver by som Vám chcela popriať veľa šťastia, úspechov a lásky v Novom roku 2018.

Lebo nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť lepšie. Závisí to od toho ako sa na veci pozeráme.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Fresh Dream pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.