Koniec, začiatok niečoho nového...

Vždy som sa bála toho, čo príde potom, ako sa niečo skončí.

Skončila som strednú školu, maturita za mnou. Veľa z Vás si povie, že je to super. Áno, to aj bolo, pokiaľ som nezačala spoznávať ľudí a nezačala si všímať, akí vedia byť zlí.

Nikdy by som si nepomyslela, že v ľudskej duši sa vie skrývať toľko nenávisti a faloše. Za posledné obdobie som si ich začala viac všímať a analyzovať dôvody ich myslenia a samozrejme, snažila sa pochopiť, prečo konajú práve tak , nie inak. Bolo to veľmi ťažké, no prišla som k záveru, že to všetko závisí od daného človeka a jeho postoju k životu.

Je všeobecne známe, že väčšina si osobné problémy často prenáša do pracovného, alebo naopak súkromného života.

Sama som si vyskúšala aké je to pracovať v kolektíve, kde si každý potrebuje dokazovať, že je niečo viac ako ostatní. Bolo aj vidno, ak som ja urobila nejakú chybu, tak to bola najväčšia katastrofa, ale ak sa to stalo niekomu zo starších, bolo to ok. Veď občas sa stane.

Nemám viac zlosti, ako keď niekto robí rozdiely a hodnotí podľa sympatii. Mala som staršiu kolegyňu, ktorá podľa slov ostatných kolegov prišla po protialkoholickom liečení a nik jej nič nepovedal, hoci mňa niekto drbal za somariny stále.

Odchádzala stále skôr, mala tam sedieť spolu so mnou do 15:30 a jej už pred 15 nebolo. Všetko som dorábala ja.

Nakoniec som sa rozhodla, že zmením zamestnávateľa a budem dúfať, že to bude lepšie. Ak nie, tak začnem aspoň od začiatku a budem si dávať pozor na vzťahy, všímať si svoje okolie a jeho postoje.

Tento blog bol napísaný za účelom otvorenia si očí, ak sa medzi Vami nájdu ľudia, čo toto robia svojim kolegom, tak s tým prestaňte a snažte sa mu pomôcť a nie mu ešte viac podrážať sebavedomie, ničiť mu nadšenie z práce a frustrovať jeho očakávania.

Tí, čo sa v práci cítite tak, alebo možno podobne, dám Vám jednu radu: RIEŠTE TO a nečakajte na to, že možno sa to zmení. Je to jedna z možností, ale veľmi zriedka sa udeje. Ak áno, tak Ste šťastní ľudia.

Môže sa stať, že niekde inde na Vás čaká lepšia práca snov, s ňou možno aj láska. Ale to nikdy nezistíte, pokiaľ si nepoviete A DOSŤ , nevezmete svoj osud do vlastných rúk a budete sa báť zmeny.

Pamätajte: človek sa neustále učí, no najefektívnejšie na vlastných chybách a prešľapoch. Hold o tom je život .......

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Fresh Dream pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.