8.1.2018 14:04

Sme hyggeisti!

Čauko,sme fanúšikovia zaujímavých miest, vyznávači dobrého jedla a najmä času stráveného s priateľmi. Čítaj, a dozvieš sa viac...

Už si počul o "hygge"? Ak ťa náhodou táto vlna ešte nezasiahla, hygge je dánske umenie šťastného života. Možno si si všimol "jemný" hype v kníhkupectvách okolo tejto knihy. Je to momentálne jeden z najpredávanejších titulov a obľúbený vianočný darček. Zrazu je všetko hygge! ❤️

Požičiam si úryvok z knihy (teraz píšem diplomovku, tak to mám z toho tieto citácie :D) :

"Húge? Hüge? Alebo hügä? Nezáleží na tom, ako slovo hygge vyslovíte či napíšete, stačí, že ho cítite. Podobne to vyjadril aj jeden z najväčších filozofov dnešných čias, Macko Pú, ktorý takto odpovedal na otázku, ako sa správne píše láska. "

Hygge je založené na pohode, pohodlí, priateľoch, dobrom jedle, dobrých knihách a veľa veľa sviečkach! :)

No! A preto sme sa rozhodli, že hygge prenesieme do nášho života a budeme Hyggeisti. :) Tiež nám na Slovensku chýba koncept typu "5 miest, kam ísť na čínu". Je veľa foodblogerov, ktorí testujú jedlo ako Čoje alebo Výberavý Gurmán, ale nikto neurobí komplexný zoznam viacerých prevádzok pokope. Je pár článkov na Refresheri, kde je najlepšia pizza, ale my chceme priniesť toho trošku viac. :) Najväčší rozdiel bude v tom, že nikdy nebudeme chodiť na jedlo sami, ale spoločne. Takže v skratke vlastne budeme chodiť veľa jesť a budeme spolu. ❤️

Nebudeme sa však venovať iba jedlu, nie sme žiadni gastro špecialisti, iba radi papáme. :) Preto ti budeme písať aj o podnikoch, kinách, baroch, kultúre a proste čomkoľvek, kde sa budeme spolu stretávať, preťože kamoši sú základ! ☺️

Hlavná naša vidina je rozvíjanie a utužovanie priateľstva, aby sme sa čo najviac stretávali, a ak by si sa chcel kedykoľvek pridať, pokojne nám napíš, my sa veľmi potešíme. :)

Všetko budeme hodnotiť, budeme písať blogy, a ak sa konečne dokopeme k strihaniu videa, budú aj vlogy. :)

Kto sme?

Miška

Miška pracuje v Refresheri, spoznáte ju väčšinou podľa ružových, červených alebo iných žiarivých vlasoch a obrovského úsmevu. Je najväčšia maniačka na hygge a najväčší "hyggespreder" - šíriteľ hygge. Radí varí, ešte radšej pečie, rada nás všetkých hostí a v našom hyggeistickom projekte bude mať na starosti písanie blogov.

Mišo

Miško je fyzioterapeut v onkologickom ústave sv. Alžbety, má napozerané všetky reality show, pozná všetky celebrity a je fanúšik DC komiksov. Nápad spojiť hygge s jedlom bol jeho a spolu s Miškou to celé dali dokopy, predniesli zvyšku partie a nápad bol na svete. Mišo je náš zabávač a veríme, že sa ujme strihania videí. :)

Mišika

Miška je kreatívna duša, momentálne pracuje ako online marketing specialist a spolu s Miškou a Majkou sú študentkami marketingu v Trnave. Rada cestuje, aktuálne si fičí na seriáloch ako Black Mirror alebo Priatelia a takmer všetky fotky, ktoré uvidíte na našom IG účte, aj tu na blogoch, budú od nej. Mišika sa bude starať o hygge vizuálnu stránku. :)

Sašenka

Saška študuje manažment a je zástancom zdravého životného štýlu. Ako jediná z nás pravidelne cvičí, behá a aktuálne sa pripravuje na polmaratón. Vždy je tá, ktorá zvolí z menu tú zdravú voľbu a dodáva hyggeistom balans. Dúfame, že tento trend do budúcna prenesie aj na nás. S Miškou 2 sú dvojčatá, aj keď sú povahovo rozdielne. :)

Lukáš

Luky je filmový maniak, má napozerané všetky seriály, filmy, komiksovky a akékoľvek show, ktoré existujú. Je to Miškin frajer a hygge zažíva každý deň doma, tak jednoducho nemal na výber a stal sa členom Hyggeistov. :) Luky pracuje v korporáte a sľúbil nám, že nám bude titulkovať videá a prekladať do angličtiny, aby sme pomohli aj turistom, ktorí budu hľadať návrhy na dobré jedlo alebo zaujímavé miesta. :)

Marienka

Majka pracuje v Zoznam.sk ako Content editor na produktovom oddelení a podobne ako baby sa momentálne pasuje s diplomovkou a psychicky sa pripravuje na blížiace sa štátnice. Majka má rada lyžovanie a počúvať zvykne latino hudbu alebo rap. Spolu so Saškou a Mišikou sú spolubývajúce. :)

Toto sme my. ❤️

Daj nám follow na blogoch, na Daybyme, na Instagrame sleduj naše storky, followni hashtag #hyggeisti a teš sa na naše hygge výlety.

Ak máš akýkoľvek tip kam ísť, alebo čo navšítiviť, šup s nim do komentu.

Papá

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
15
Poslať správu
Sme partia kamošov, ktorí spolu chcú tráviť viac času. :) Zbožňujeme dánske umenia šťastia "hygge" a budeme ti prinášať tipy a recenzie na dobré jedlo alebo zaujímavé miesta.

Chceš vedieť, keď hyggeisti pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.