14.2.2018 19:34

Urobte si filmový večer!

Pozvite kamošov, každý prineste nejakú drobnosť, pukance, posadajte si, kam sa len dá, a pozrite si spolu film.

V našej múdrej knižke nachádzame inšpiráciu na každej strane. Tentokrát sme sa inšpirovali tipmy, ako prežívať hygge počas celého roka.

Január: filmový večer

Január je ideálnym mesiacom na relax s priateľmi a rodinou počas príjemného filmového večera. Každý môže priniesť čosi pod zub a vybrať starú klasiku, ktorú už všetci videli, aby ste sa mohli počas filmu zhovárať.

Zdroj: Malá kniha Hygge - Vydavateľstvo Luka

My sme to stihli presne posledný januárový deň. Vy to už síce nestíhate, ale na tom predsa vôbec nezáleží. Spísali sme zoznam našich obľúbených filmov a veríme, že vás inšpirujeme a zažijete super večer s kamošmi. :)

Miška

The Notebook – Zápisnik jednej lásky

Už z mojej obľúbenej knihy ste mohli zistiť, že mám rada romantiku. Aj pri filmoch si rada poplačem. Film je pre mňa dobrý vtedy, keď pri ňom vyroním slzu, aj sa zasmejem. Jednoducho, keď u mňa vyvolá emóciu.

Jednou zo zaručených klasík je The Notebook. Tento príbeh o láske videl snáď každý. Často premietaný príbeh dvoch svetov – bohatého dievčaťa a chudobného chalana, ktorí sa do seba zamilujú aj napriek rozdielnosti svetov, v ktorých žijú. Dokonalý Ryan Gosling, s ktorým by som si pozrela čokoľvek, a Rachel McAdams vierohodne stvárnia poblúznenosť prvej lásky.

Moje obľúbené prelínanie dejov sa nachádza aj tu – starý pán v sanatóriu predčíta svojej manželke zápisky o svojej prvej láske, pretože ona si už nič nepamätá.

Marienka

Perfetti sconosciuti - Perfect strangers - Úplní cudzinci

Tento film patrí medzi mojich top 5 filmov. Je to o skupine priateľov, ktorí sa stretnú pri spoločnej večeri.

Prežívajú hygge atmosféru až do momentu, kým jedna z priateliek nenavrhne, aby si zahrali hru. Hra, ktorú navrhla bola pomerne nebezpečná, pretože vedela odkryť veľa tajomstiev.

V tomto filme je fakt super poukázané na našu malú čiernu skrinku tajomstiev, ktorú máme nonstop pri sebe a dokonca s ňou aj spávame.

Mišo

The Nightmare Before Christmas - Predvianočná nočná mora

Súhra dokonalej hudby, špičkovej stop-motion animácie a prepracovaných postavičiek rôznych tvarov a veľkostí. Takto by som začal opisovať film, ktorý je už pekných pár rokov v mojom rebríčku tých naj.

Ide o Predvianočnú nočnú moru od Tima Burtona. Film uzrel svetlo sveta v roku 1993 a zarobil si 75 082 668$. Pre film bolo vyrobených 19 pódií a 277 postavičiek, ktoré animovalo cez 100 ľudí.

Dej je o kostlivcovi Jackovi, ktorý je nekorunovaným kráľom Halloweenu. Jedného dňa sa však Jack ocitne v mestečku Vianoc, a to v ňom prebudí nevídané a nové pocity z doposiaľ nepoznaného sviatku. V ten moment sa začína „boj“ o Vianoce.

Vďaka filmu a celej tvorbe Tima Burtona som vo mne objavil tvorivého ducha, ktorého pretavujem do výroby masiek a rôznych figúrok. Keďže som kreatívna duša, časom sa isto dočkáte nejakých tých DIY postupov, ako si vytvoriť hygge dekorácie do vašich obydlí.

Lukáš

Ferris Bueller's Day Off - Voľný deň Ferrisa Buellera

Ak by som si mal vybrať jeden najobľúbenejší film, tak by to bolo zrejme nemožné. Vo svetovej kinematografii sa nachádza toľko úžasných kúskov, že mi je ťažko vybrať si len jeden.

Rozhodol som sa však upozorniť na jeden z mojich najobľúbenejších, ktorým je Ferris Bueller's Day Off. Táto tínedžerská komédia je lahôdkou z dielne Johna Hughesa a patrí medzi jeho najlepšie zo série coming-of-age filmov.

Ferris Bueller, ako samozvaná legenda svojej strednej školy, ukecá svojho najlepšieho kamoša Camerona a frajerku Sloane na uliatie sa zo školy. Jednoduchá idea, ktorá stojí za týmto filmom však vykresľuje krásny obraz kamarátstva a dospievania.

Snímka je z roku 1986, čo môže niekomu prísť ako starinka, dajte si však tú "námahu" pozrieť si ju. Staršie, ale výborné! :)

My sme si otvorili víno a pozreli sme si Majkin obľúbený film. Bol to veľmi príjemný večer a určite to vyskúšajte. :)

Hygge s vami! ❤️

Papá

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
Sme partia kamošov, ktorí spolu chcú tráviť viac času. :) Zbožňujeme dánske umenia šťastia "hygge" a budeme ti prinášať tipy a recenzie na dobré jedlo alebo zaujímavé miesta.

Chceš vedieť, keď hyggeisti pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.