19.1.2018 12:29

Citrónový cheesecake s makronkami

Svieži, ľahký a chutný cheesecake, ktorý určite poteší nejedného maškrtníka.

Korpus:

1 balenie maslových sušienok (160g)

Hrnček corn flakes

Hrnček ovsených vločiek

100 ml mlieka

1 PL medu

1 PL kokosového oleja

1 vajce

Plnka:

750 g jemného tvarohu

125 g bieleho jogurtu

2 vajcia

2 PL medu

1 hrnček kokosového cukru

2 PL citrónovej šťavy

1 kôra z citróna

Ozdoba:

makrónky

podrvené mandle

citrón

Postup:

Všetky mokré ingrediencie na korpus spolu zmiešame. Všetky suché ingrediencie na korpus dáme do mixéra a rozmixujeme na múčku. Pridáme k mokrým ingredienciám a vymiešame cesto. Cesto je trošku lepivé, ale skvelo drží po bokoch formy na pečenie a to je ideálne na cheesecake s vysokými okrajmi korpusu. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a cesto tam vylejeme. Najlepšie rukami cesto „uťapkáme“ a po bokoch vyvýšime dohora. Dáme piecť pri 150⁰ C do rúry na 10 minút.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Všetky ingrediencie dáme do misy a vyšľaháme mixérom. Stačí krátko, aby sa vám všetko zmiešalo. Plnku vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na približne 30 - 40 minút, dokým sa vám nespravia zlatisté okraje na

cheesecakeu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Klaudi Rimarčíková Východňarka z Košíc, ktorá miluje pečenie :)

Chceš vedieť, keď Klaudi_rimka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.