Jedlo

Citrónový cheesecake s makronkami

19.1.2018 12:29
Svieži, ľahký a chutný cheesecake, ktorý určite poteší nejedného maškrtníka.

Korpus:

1 balenie maslových sušienok (160g)

Hrnček corn flakes

Hrnček ovsených vločiek

100 ml mlieka

1 PL medu

1 PL kokosového oleja

1 vajce

Plnka:

750 g jemného tvarohu

125 g bieleho jogurtu

2 vajcia

2 PL medu

1 hrnček kokosového cukru

2 PL citrónovej šťavy

1 kôra z citróna

Ozdoba:

makrónky

podrvené mandle

citrón

Postup:

Všetky mokré ingrediencie na korpus spolu zmiešame. Všetky suché ingrediencie na korpus dáme do mixéra a rozmixujeme na múčku. Pridáme k mokrým ingredienciám a vymiešame cesto. Cesto je trošku lepivé, ale skvelo drží po bokoch formy na pečenie a to je ideálne na cheesecake s vysokými okrajmi korpusu. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a cesto tam vylejeme. Najlepšie rukami cesto „uťapkáme“ a po bokoch vyvýšime dohora. Dáme piecť pri 150⁰ C do rúry na 10 minút.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Všetky ingrediencie dáme do misy a vyšľaháme mixérom. Stačí krátko, aby sa vám všetko zmiešalo. Plnku vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na približne 30 - 40 minút, dokým sa vám nespravia zlatisté okraje na

cheesecakeu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.
Priemerné hodnotenie
zatiaľ málo hodnotení
Ohodnoť blog
Pre hodnotenie sa musíš prihlásiť!
Prihlásiť
Pridať komentár
2
Nahor
Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujímať
Tom Calm vydáva ďalší singel
Dejiny výroby plastu a plastových výrobkov
Kam investovať svoje peniaze a tipy pre rok 2018
Štetín, krásne mesto na severozápade Poľska
Elyzejský efekt pliagy
O tom, ako som miloval