15.6.2019 21:49

Pudingový cheesecake ? Prečo nie!

Klasické cheesecaky poznáme už asi všetci a mnohí z nás im nevedia odolať. Prečo by to však nešlo aj v kombinácii s pudingom? Vyskúšala som to a nebol to vôbec zlý nápad. Veď vyskúšajte aj vy.

Takže na tento na pohľad zaujímavý koláčik budeme potrebovať:

Spodok - korpus koláčika: 🍰150 g maslových sušienok 🍰80 g masla

Plnka: 🍰500g jemného tvarohu 🍰250 g kyslej smotany 🍰180 g práškového cukru 🍰1 celé vajce 🍰2 lyžice vanilkového cukru 🍰2 pl hladkej múky

Pudingová vrstva: 🍰60 g čokoládového pudingu @droetker_sk (k tomu pol litra mlieka a cukor - podľa receptu na obale pudingu)

Poleva: 🍰 ja som dala jahodový džem a jahody na dozdobenie

Samozrejme to, čo dáte na vrch koláčika je len a len na vás. Môže sa tam dať aj čokoládová poleva, oriešky alebo iné pochutiny. Fantázia je už len na vás.

Postup: V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne. Uvaríme puding a vylejeme do formy na sušienky a necháme vychladnúť. Krém pripravíme tak, že všetky suroviny okrem ozdôbok na cheesecake dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Nalejeme ho do formy na pudingový vrstvu a pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Rúru si predhrejeme na 160° a pečieme cca 45 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná a s pudingom sa mi piekol trochu dlhšie ako zvyčajne !!! ). Odporúčam sledovať okraje a ak tie budú jemne do zlatista upečené a pevné, tak cheesecake je hotový. Vnútri sa môže trochu "želatinovo triasť" to je v poriadku ( stuhne po vychladnutí) Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Ako som už spomenula pri surovinách, cheesecake dozdobíme podľa vlastných predstáv. Ja som dala náš hustý jahodový džem a jahody zo záhradky ♥️

View this post on Instagram

Ako som sľúbila recept na pudingovo-tvarohový pečený cheesecake Recept: Spodok: 🍰150 g maslových sušienok 🍰80 g masla Plnka: 🍰500g jemného tvarohu 🍰250 g kyslej smotany 🍰180 g práškového cukru 🍰1 celé vajce 🍰2 lyžice vanilkového cukru 🍰2 pl hladkej múky Pudingová vrstva: 🍰60 g čokoládového pudingu @droetker_sk (k tomu pol litra mlieka a cukor -podla receptu na obale) Poleva: 🍰 Jahodový džem a jahody na dozdobenie Postup: V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne. Uvaríme puding a vylejeme do formy na sušienky a necháme vychladnúť. Krém pripravíme tak, že všetky suroviny okrem ozdôbok na cheesecake dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Nalejeme ho do formy na pudingový vrstvu a pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Rúru si predhrejeme na 160° a pečieme cca 45 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná a s pudingom sa mi piekol trochu dlhšie ako zvyčajne !!! ). Odporúčam sledovať okraje a ak tie budú jemne do zlatista upečené a pevné, tak cheesecake je hotový. Vnútri sa môže trochu "želatinovo triasť" to je v poriadku ( stuhne po vychladnutí) Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme podľa vlastných predstáv.😊 Ja som dala náš hustý jahodový džem a jahody zo záhradky ♥️😊 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #cheesecake #cake #chocolate #sweetcheesecake #food #foodporn #foodgasm #tasty #taste #slovakia #baking #bake #bakery #color #foodie #photooftheday #picoftheday #dnesjem #dnesjim #vkuchyni #mojejedlo #mojeranajky #sweet #follow #like #share #ff #uzasnejedlo #klaudirimkarecepty

A post shared by Klaudi Rimka (@klaudi_rimka) on

Sladkú dobrú chuť!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Klaudi Rimarčíková Východňarka z Košíc, ktorá miluje pečenie :)

Chceš vedieť, keď Klaudi_rimka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.