Čo je také very special na tomto cheesecaku? To, že je vegánsky, čo znamená, že je bez použitia akéhokoľvek živočíšneho produktu. Hlavný trik spočíva v použití kešu orieškov, ktoré mu dodávajú krémovú konzistenciu. Musím povedať, že je skutočne lahodný a delikátny. Najlepšie chutí trošku primrznutý, takže, ak máš deficit zmrzliny, určite siahni po tomto nebíčku v papuľke.
Ak som ťa už dostatočne navnadila, podelím sa s tebou aj o recept, ktorý je skutočne jednoduchý.
INGREDIENCIE:
70g lieskové orechy
70g pomleté ovsené vločky
150g pomleté ďatle
210g kešu orechy
1 kokosové mlieko light (tuhá časť)
60g javorový sirup
35g kokosový olej
50ml šťava z citróna
1ČL citrónová kôra
125g maliny
20g javorový sirup
POSTUP:
Kešu orechy zamočíme na noc alebo na 1-2 hodiny vo vode. Po nasiaknutí ich rozmixujeme na hladké maslo a odložíme bokom, kým si pripravíme korpus. Korpus vytvoríme zmixovaním vločiek, lieskových orechov a ďatlí. Takto vzniknutú hmotu zatlačíme na spodok formy, ktorú sme potreli kokosovým olejom a dáme schladiť do mrazničky. Ďalej pokračujeme tak, že vyšľaháme kokosové mlieko, do ktorého jemne primiešame pripravené kešu maslo a pridáme šťavu z citróna, kôru, javorový sirup a kokosový olej. Hmotu vylejeme na korpus a opäť dáme schladiť do mrazničky. Ako posledné nám ostáva, pripraviť si malinovú vrstvu, ktorú vytvoríme rozmixovaním malín s javorovým sirupom. Zalejeme ňou cheesecake a necháme schladiť cca 2 hodiny v mrazničke. Cheesecake je dobré podávať jemne primrznutý, nakoľko má jemnú konzistenciu. Dobrú chuť!
Nutričné hodnoty na 1ks: 330kcal
Bielkoviny: 6g
Sacharidy: 28g
Tuky: 20g
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Shoshi pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.