6.2.2018 09:22

Vegan malinový cheesecake

Každý, kto ma pozná vie, že som veľkým fanúšikom cheesecakov. Pravdupovediac, som zaťažená na tie čokoládové a čím viac čokolády, tým lepšie! Ale, musím sa priznať, že tento masterpiece, je iná bomba.

Čo je také very special na tomto cheesecaku? To, že je vegánsky, čo znamená, že je bez použitia akéhokoľvek živočíšneho produktu. Hlavný trik spočíva v použití kešu orieškov, ktoré mu dodávajú krémovú konzistenciu. Musím povedať, že je skutočne lahodný a delikátny. Najlepšie chutí trošku primrznutý, takže, ak máš deficit zmrzliny, určite siahni po tomto nebíčku v papuľke.

Ak som ťa už dostatočne navnadila, podelím sa s tebou aj o recept, ktorý je skutočne jednoduchý.

INGREDIENCIE:

70g lieskové orechy

70g pomleté ovsené vločky

150g pomleté ďatle

210g kešu orechy

1 kokosové mlieko light (tuhá časť)

60g javorový sirup

35g kokosový olej

50ml šťava z citróna

1ČL citrónová kôra

125g maliny

20g javorový sirup

POSTUP:

Kešu orechy zamočíme na noc alebo na 1-2 hodiny vo vode. Po nasiaknutí ich rozmixujeme na hladké maslo a odložíme bokom, kým si pripravíme korpus. Korpus vytvoríme zmixovaním vločiek, lieskových orechov a ďatlí. Takto vzniknutú hmotu zatlačíme na spodok formy, ktorú sme potreli kokosovým olejom a dáme schladiť do mrazničky. Ďalej pokračujeme tak, že vyšľaháme kokosové mlieko, do ktorého jemne primiešame pripravené kešu maslo a pridáme šťavu z citróna, kôru, javorový sirup a kokosový olej. Hmotu vylejeme na korpus a opäť dáme schladiť do mrazničky. Ako posledné nám ostáva, pripraviť si malinovú vrstvu, ktorú vytvoríme rozmixovaním malín s javorovým sirupom. Zalejeme ňou cheesecake a necháme schladiť cca 2 hodiny v mrazničke. Cheesecake je dobré podávať jemne primrznutý, nakoľko má jemnú konzistenciu. Dobrú chuť!

Nutričné hodnoty na 1ks: 330kcal

Bielkoviny: 6g

Sacharidy: 28g

Tuky: 20g

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Ahoj, čau. Ja som Shoshi. Mladá 24 ročná baba, ktorá miluje šport, jedlo, hudbu, módu, líčenie, cestovanie a iné šialenstvá, ktoré ovládajú súčasnú dobu (fidget spinneru som ešte nepodľahla).

Chceš vedieť, keď Shoshi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.