29.5.2018 18:32

Poďme grilovať!

Spomínam si na tie časy, keď sme ako decká opekali špekačky a slaninu, ktorú sme si odkvapkávali na chlebík... mňam, to bolo niečo, aj teraz sa mi slinky zbiehajú.

Alebo ako sme chodili na túru a potom sme si pripravili ohnisko na dobrodružnú opekačku. Presne po tomto dobrodružstve sa mi veľmi cnie! Zažiť znovu krátku turistiku na zrúcaninu hradu, zložiť ruksak pri ohnisku, vytiahnúť si z neho všetky tie dobrôtky a užívať si vôňu z opekaných špekačiek a klobásiek.

Ale čo ak si 100% mešťan a bývaš v paneláku? Opekačka asi nepripadá do úvahy. A čo taká grilovačka priamo v kuchyni? Nie neboj, nemusíš si rozložiť ohnisko v stredne kuchyne a ani potrebuješ elektrický gril. Bohato ti stačí jedna panvica s pekáčom a grilovačka sa môže začať.

POTREBUJEME:

Olivový olej

Maslovú tekvicu

Cuketu

Červenú, žltú a bielu papriku

Šalotku

Zelené fazuľky

Avokádo

Mecom gril party klobásky

Grilovacie korenie

Toasty

POSTUP:

Na panvici si rozpálime olivový olej. Klobásky nakrájame na menšie kúsky a zľahka ich opečieme na panvici. Rúru predhrejeme na 180°C. Do misky nakrájame všetku zeleninu, polejeme ju olivovým olejom a dochutíme grilovacím korením. Pridáme opečené klobásky a premiešame. Všetko spolu vysypeme na pekáča a pečieme cca 30 minút, kým nebude zelenina mäkká. Toasty si pripravíme klasicky v toastovači. Keď bude zelenina upečená, nakrájame ½ avokáda a poukladáme ho na vrch. Otvoríme vínko, pustíme si skvelú hudbu a hostina sa môže začať. Dobrú chuť, ľahká večera je na svete!

Shoshi.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Ahoj, čau. Ja som Shoshi. Mladá 24 ročná baba, ktorá miluje šport, jedlo, hudbu, módu, líčenie, cestovanie a iné šialenstvá, ktoré ovládajú súčasnú dobu (fidget spinneru som ešte nepodľahla).

Chceš vedieť, keď Shoshi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.