Možno to znie smiešne, ale milujem párky a rada by som sa vrátila do tých čias, keď som bývala s rodičmi a cez víkend sme si ich vychutnávali na raňajky. Vlastne párky v rožku, teda hot dogy. Vždy som si poctivo vydlabala rožok, naplnila ho horčicou, párkom a nevedela som sa dočkať prvého hryzu. Och, to bola lakocinka! Lenže ako dospievame, naše nároky sa zvyšujú, máme chuť na rôzne kombinácie jedál a imidž jedla sa tiež mení. Z obyčajného párku v rožku tak vyrástla klobása v bagete so zeleninou a inými dobrotami.
Už sa ti zbiehajú slinky? Poďme si taký hot dog pripraviť! Celé to bude jednoduché a rýchle, veď taký hot dog zvládne aj úplný začiatočník.
POTREBUJEME:
Bagety
Tatarská omáčka light
Soľ
Grilovacie korenie
Olivový olej
Ľadový šalát
Rukola
Paprika – červená a žltá
Rajčiny
Avokádo
Šalotka
Nastrúhaný syr
Mecom tenká klobása na gril 91% mäsa
POSTUP:
Na panvici si rozpálime trošku oleja a osmažíme na ňom nakrájanú zeleninu, ktorú dochutíme grilovacím korením. Bagety pozdĺžne rozrežeme, potrieme tatarskou omáčkou a jemne osolíme. Naplníme ich šalátom, rukolou, kúskami avokáda a nastrúhaným syrom. Na panvicu pridáme klobásky, ktoré sme jemne narezali. Opekáme ich z každej strany, podľa potreby. Keď bude zelenina ugrilovaná naplníme ňou bagety a nakoniec doložíme opečené klobásky. Dobrú chuť!
Shoshi.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Shoshi pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.