30.10.2018 16:15

Tacos Mexicanos z kuchyne slovenskej dievky

Na príprave jedla je skvelé to, ak ho okoreníš niečím neočakávaným.

¡Hola, amigo! ¿Cómo estás? Esto es las mejores receta para hacer Tacos Mexicanos... haha, okeeey som späť, len som si trošku uletela tak 10 000km od Slovenska.

Môj dnešný obed sa niesol v mexickom duchu. Už mi len serenáda od môjho milovaného chýbala, aby sa Mexiko stalo skutočnosťou. Áno viem, že nemusím mrhať cestu až do Mexika, aby som ochutnala Tacos Mexicanos, ale keď už má prívlastok „Mexicanos“, padlo by vhod vychutnať si chrumkavé tacos práve v tejto krajine, či nie?

Mimochodom, keď som ešte bývala na internáte, tak som si často pripravovala plnené tortilly. Pre mňa to bola chutná forma rýchleho obeda, ktorý dokáže pripraviť naozaj každý. Takže by sa dalo povedať, že som skoro ako Mexičanka, vlastne iba taká v plienkach, nakoľko sa s čili ešte len zoznamujem.

No, ale vráťme sa k tomu môjmu slovensko-mexickému tacos. Nie je pripravené z tortilly, tak čo je tou záhadnou ingredienciou? Dávam ti tri sekundy na tvoj tip... tri, dva, jedna – lokše. Tie pravé domáce zemiakové lokše z kuchyne mojej maminky.

Dobre lokše máme, pardon, vlastne tacos máme. Takže jediné čo nám ostáva, je naplniť ho. Najlepšie kombináciou zeleniny a tuniaka. Na príprave jedla je skvelé to, ak ho okoreníš niečím neočakávaným. Ja som ho dochutila novinkami z dielne Podravka Natur, ktoré som si veľmi obľúbila, práve kvôli tomu, že sú bez pridaných farbív, aróm a glutamanu sodného.

Tak poďme na to, potrebujeme:

lokše,

mix šalátu,

paprika,

rajčiny,

olivy,

červenú fazuľu,

čili olej,

Podravka tuniak v rastlinnom oleji,

Podravka Natur na zeleninu,

Podravka Natur na šalát.

Rúru si predhrejeme na 200°C. Lokše si nastriháme na malé kolieska a pomocou špáradla z nich vytvarujem tacos. Položíme na plech a dáme zapiecť na pár minút. Zatiaľ si v miske zmiešame všetku zeleninu, ktorú dochutíme korením natur na zeleninu a na šalát a pokvapkáme čili olejom. Lokše naplníme zeleninou a navrch poukladáme kúsky tuniaka, ktorého sme zbavili prebytočného oleja. Dobrú chuť!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Ahoj, čau. Ja som Shoshi. Mladá 24 ročná baba, ktorá miluje šport, jedlo, hudbu, módu, líčenie, cestovanie a iné šialenstvá, ktoré ovládajú súčasnú dobu (fidget spinneru som ešte nepodľahla).

Chceš vedieť, keď Shoshi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.