22.10.2017 19:35

Ak sme to, čo jeme, tak ja som potom strašne sladká!

Vždy keď sa blíži víkend, v mojej hlave sa rozsvieti zelená a vidím na stole všetky tie dobrôtky, ktoré si musím dať. Najradšej si však niečo pripravím sama. A tak to bolo nepochybne aj dnes.

Mnohí z nás to poznajú, ten pocit, keď makáš celý týždeň a príde toľko očakávaný víkend a ty si za odmenu dopraješ všetko, na čo máš chuť. Veď na čo sa tu budeme hrať. Sme len ľudia a naše chuťové poháriky sú nekonečné. Predstavme si teda, že je ráno a ty si môžeš dať všetko na čo máš chuť! Čo by si si dal?

Raňajky. Mojou nesmrteľnou kombináciou je ovsená kaša s kávou. Neraz som totiž počula: „Raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa.“ Keď sú tak dôležité, ja volím svoju obľúbenú kašu s medom, orechmi a jahodami a keďže je ten víkend doprajem si k nej sladké dobrodružstvo v podobe karamelovej tyčinky.

Obed. Zamyslím sa a kričím: „Áno, chcem, chcem, ten burger, daj ho hneď sem!“ A mám ho mať! Výborný, šťavnatý, hovädzí so syrom, prepečenou slaninkou a vyprážanou šalotkou. Mňam! Aj tebe sa zbiehajú slinky? Ešte neprestávam, poďme ďalej.

Večera. Pizza? Kebab? Zapekané cestoviny? Steak? Ja volím grilovaný hermelín so šalátom. Prečo? Lebo som závisláčka na syre a keby smiem žrať a nepribrať, tak ho zjem tony!

Zdroj: http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Ale počkať, aj tebe sa zdá, že som na niečo zabudla? Áno, veď som nemala dezert! Vždy sa predsa nájde dôvod prečo si osladiť život. A prečo dnes? Lebo je nedeľa, deň kedy tráviš chvíle so svojou rodinou a blízkymi. A čo spája ľudí? No predsa jedlo! Keďže som najväčšou fanúšičkou cheesecakov, hlavne tých čokoládových, rozhodla som sa pripraviť tento super duper DONUT CHEESECAKE. Tak tu ho máte, môj dnešný dezert.

Na tento cheesecake budeš potrebovať:

1 balenie oreo keksov (175g)

50g ovsených vločiek

kokosový olej

250g ricotta

250g nízkotučný jemný tvaroh

100g biely jogurt

30g kakao

1PL med

stévia

trochu kokosového mlieka

7 kociek 70% horkej čokolády

jahody

donuty

A takto na to:

Rozmixujeme oreo s ovsenými vločkami. Vysypeme do formy a polejeme podľa potreby kokosovým olejom. Zmes zatlačíme do formy a dáme schladiť do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmiešame ricottu, tvaroh, jogurt, kakao, med a pridáme stéviu podľa chuti. Plnku poriadne premiešame aby v nej neboli hrudky. Dáme ju na korpus, uhladíme a dáme schladiť. Po schladení si v troške kokosového mlieka roztopíme čokoládu. Vzniknutú čokoládovú polevu vylejeme na cheesecake, dozdobíme donutmi a jahodami. Opäť dáme na malú chvíľu schladiť a môžme podávať. Dobrú chuť!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Ahoj, čau. Ja som Shoshi. Mladá 24 ročná baba, ktorá miluje šport, jedlo, hudbu, módu, líčenie, cestovanie a iné šialenstvá, ktoré ovládajú súčasnú dobu (fidget spinneru som ešte nepodľahla).

Chceš vedieť, keď Shoshi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.