Ako vznikajú takéto produktové fotografie (po mojom) ? #4

Nazri do postprocesu práve tohto druhu komerčnej fotografie/grafiky...

Milka. Originálna čokoláda, ktorú okúsil snáď každý z nás. Priznám sa, ani ja nepohrdnem kúskom tejto čokolády. Okamžite, ako sa môj jazyk dotkne tejto čokolády, oživujú sa mi spomienky na moje detstvo.

Aby sme prešli k samotnému fotografovaniu tejto chutnej čokolády, nemôžem nespomenúť, že je toto v poradí môj štvrtý článok o komerčnej fotografii, respektíve o fotografiách, ktoré sa komerčným spôsobom fotili. (Ďalšie nájdeš tu: Pivo #1, Milkshake #2, Rajec #3.)

Ako vyzeral backstage fotografovania prvej kompozície?

Asi takto vyzerala prvá časť prvej kompozície. Na skle bolo prilepené páskou originálne balenie Milky. Softbox bol nastavený viac-menej zboku a tiene, ktoré vznikali boli vyplnené odrazom od bieleho papiera. Pozadie som zvolil čierne, pretože je farebne neutrálne a taktiež, aby sa mi následne v úpravách ľahšie orezávalo.

No a pomocou žiletky som orezal časť z obalu a potom som už fotil tým istým spôsobom, ako som ukázal vyššie, čím vznikla druhá časť prvej kompozície.

Postproces prvej kompozície

Od pozadia, cez pridanie orezaných objektov, vyretušovanie obalu a čokolády, až po pridanie tieňov a doladenie kontrastu/farieb. (!!! Opäť sa ospravedlňujem za rozhádzanosť toho GIFu, no chyba nie je na mojej strane.)

Výsledná fotografia/grafika prvej kompozície.

Ako vyzeral backstage druhej kompozície?

Znovu som použil žiletku k rovnému prerezaniu obalu. K udržaniu stálej pozície obalu na chcenom mieste som použil hliníkovú pásku.

Zdroj svetla bol umiestnený z hora a tiene boli znovu kompenzované bielym papierom. Čokoláda bola umiestnená vyššie na teleobjektíve.

Výsledná fotografia druhej kompozície.

Ak by vás zaujímalo viac z mojej tvorby zverejnenej v podobe ako je tento článok, ohodnoťte článok čo najlepšie a neváhajte napísať komentáre pod článok kľudne aj vo forme konštruktívnej kritiky.

Prípadne mi môžete dať follow na instagrame alebo like na mojej stránke na facebooku.

*FOTOGRAFIE A PRODUKTY V TOMTO ČLÁNKU NIE SÚ NIJAK SPONZOROVANÉ A BOLI ODFOTOGRAFOVANÉ LEN ZA ÚČELOM UKÁŽKY A SKÚŠKY FOTOGRAFOVANIA KOMERČNEJ FOTOGRAFIE!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Produktová fotografia, portréty, krajinky a jedlo. BA/TO. Paneurópska vysoká škola, odb. Dizajn médií.

Chceš vedieť, keď Simplyme pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.