Keď šijací stroj a nadšenie nie sú zárukou úspechu

18+
CITLIVÝ OBSAH
Článok môže obsahovať:
produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
sex, nahotu a iný nsfw obsah
násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
MÁM NAD 18 A CHCEM ZOBRAZIŤ OBSAH
Šijací stroj mi spravil tak veľkú radosť, že som zabudla na to, ako môže v mojich rukách dopadnúť

Dostala som šijací stroj. Úžasná vec, ak s tým vieš pracovať, no výzva ak nie.

Nebudem predsa jedna z tých hlúpych, ktoré sa považujú za majsterky sveta. Nechala som moju mamu, nech mi ukáže čo a ako, pretože už len prevliecť niť je malá maturita. Moja mama je úžasná a všetko mi ukázala. Ja ako poslušná dcéra som kývala hlavou, že rozumiem a v danej chvíli som samozrejme aj rozumela.

O nejaký čas, som stroj vytiahla doma, že našej Fibi ušijem kabátik, pretože jej býva chladno. Nakúpila som všetko potrebné a hajde šiť. Šijací stroj som zapojila a poďme navliekať niť. Tí zbehlejší vedia, že je to rutinná záležitosť, pokiaľ viete čo a ako. Ja medzi takých nepatrím. Hornú niť som zvládla, zase nie som úplne mimo, no s tou spodnou to bola nie že výzva, ale mission impossible.

Skúšala som všetko možné, dokonca som sa znížila aj na nekalé praktiky, ako hladkanie stroja a dohováranie a keď nepomohlo, tak vydieranie a nátlak. Z izby sa na striedačku ozyvalo: zlatko, nebuď kok*t, my to dáme, šak čo si taký, pomôž mi a ja Ti dám ten najlepší olej na svete, ty diablov vynález! Tak ťa jeb*em von oknom, že ti zle bude, že sa na to ja nevyserem..

Keď som vyskúšala všetko možné od YouTube, všetky kombinácie otočenia cievky, vrátila som sa k zdroju múdrosti.. Večnému prameňu nekončiacich rád.. K mojej mame. 'ahoj mami, prosím Ťa, tak hornú niť už mám, ale tá dolná mi nejde prevliecť, nevieš mi prosím poradiť?', to už som v spotených rukách držala mobil. 'Moja a skúsila si toto a toto a toto a to?', 'Mami, som Tvoja dcéra, nie úplný debil'.

Telefonát obsahoval rady, ktoré som pred tým vyskúšala niekoľkokrát.. To už mal šijací stroj takmer spečatený osud. Už som ho videla ako leží vedľa kontajneru spolu so susedovou mikrovlnkou, jednou topánkou od neznámeho darcu a sušiakom na prádlo z päťdesiateho ôsmeho.

Výsledok? Omylom so stúpila na pedál, ktorým sa stroj privádza k životu a niť bola na mieste. Na ten pedál, o ktorom mi mama hovorila, aby som nepoužívala pokiaľ nie je všetko pripravené, na ten pedál, ktorý nemala tá pani na YouTube ukázaný, na ten, ktorý má spasil.

Poučenie?

Vyskúšajte aj tie zakázané veci, až potom to vzdajte. O šití samotnom nabudúce, pretože už toto je predzvesťou toho, že hladký priebeh by bol ilúziou.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Vítam vás na mojom blogu. Uvedomila som si, že som lep na vtipné udalosti (alebo ich sama vyhľadávam?) a keďže ich je naozaj dosť, musím sa o ne podeliť. Nie vždy to musí byť nutne vtipné, no každý sa realizuje inak a ja som si vybrala takúto možnosť. V

Chceš vedieť, keď Lola alebo Lola pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.