Moja skúsenosť s projektom ERASMUS+

Londýn

Najkrajšie 2 týždne v mojom živote, aj tak by som to vedela nazvať. Práve táto možnosť a skúsenosť mi pomohla spoznať tedajšie kultáry, kuchyňu či samotných ľudí. Prostredníctvom projektu Erasmus + som dostala možnosť o ktorej mnohí len snívajú alebo sa dostanu ku nej až na VŠ. Ja som mala to šťastie a dostala som sa už do Londýna počas strednej školy. Bolo to presne minulý rok a pamätám si na ten momet ako by bol včera. Vrámci tohto projektu sme sa intenzívne vždy jeden/dva dni v týždni pripravovali na tie spomínané 2 týždne. Tešila som sa tam ako malé dieťa avšak nevedela som čo ma tam ešte čaká. Po polovici našich príprav sme obdržili papiere na ktorých bolo napísané naše pracovisko a ako sa tam aj dostaneme. Keď som to prvýkrát uvidela, po pravde zľakla som sa toho, ale na jednej strane ma to aj potešilo. Bola to práca v obchode...možno pre niektorých z vás to nieje nič strašné, ale pre mňa áno. Nemala som dovtedy žiadnu skúsenosť tak som nevedela čo tam mám očakávať. Nakoniec to bolo to nalepšie v mojom živote.

Ako môžete vidieť na tomto obrázku tak toto bol môj kolektív v obchode. Stretli sme sa tam rôzne národy a kultúry. Mala som možnosť spoznať francúzsku či už španielsku kultúra o trošku viac. Pracovala som v charitatívnom obchode OXFAM. Práca bola pre mňa trošku aj vyčerpávajúca pravdaže stáť tých 8 hodín nieje sranda, ale zvládla som to. Bola to pre mňa nová náročná skúsenosť. Pár voľných dní, ktoré sme mali cez víkend som trávila ako každý turista. Slávny Big Ben či Madame Tussauds múzeum už pozná asi každý.

Samozrejme nesmieme zabudnúť aj na Britskú galériu (v pozadí), kde je vystavený slávny obraz od Van Gogha.

Ako správny objavovateľ Londýna som nesmela zabudnúť na slávny Buckinghamský palác.

A aby som sa dostala ešte k rodine. Keď som videla do akej rodiny pôjdem ešte s kamarátkou tak som sa tak trošku obávala. Ale nakoniec som to prekonala a zvládla. Naša rodina nám zabezpečova počas tých 2 týždnov raňajky a večere, čo bolo na jednej strane dobré ale na druhej aj zlé. Povedzme si to rovno nie každému chutí všetko. Tak jedine s tým sme mali menšie problémy, ktoré sme neskôr predebatovali a vyriešili. Kuchyňa alebo jednoducho povedané jedlo to je už ďalšia etapa. Čo vám poviem fast food za fast foodom. Samozrejme sa tu nájdu aj reštaurácie, ktoré boli niekedy až moc predražené. U mňa to vždy vyhral supermarket či už to bolo TESCO alebo SAINSBURY'S, kde som nakúpila vždy všetko čo som potrebovala. Som veľmi vďačná za to, že som mohla toto zažiť. Odporúčam každému komu sa naskytne takáto jedinečná príležitosť.

Ak by vás ešte zaujalo aj moje video tak si ho môžeťe pozrieť tu : https://www.youtube.com/watch?v=FVc2jZyNQCM

- Veronika

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu

Chceš vedieť, keď veronikastruhar pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.