25.2.2018 20:28

Dokonalosť

Vôbec neexistuje!

Ten pohľad do zrkadla ma občas veľmi zamrzí. Tie chybičky krásy, ktoré tak veľmi nenávidíme by ale mohli byť pre niekoho to najdokonalejšie na nás.

Pre koho to robíme? Pre seba? Ak to tak naozaj je, tak robíme správne, aj keď sme tak trochu sebci. Ale teraz naozaj úprimne. Väčšinu vecí nerobíme pre seba. Možno v našom vnútri áno, ale len veľmi malou mierou. Vždy je tu niekto, pred kým sa snažíme byť lepší a občas sa to vymkne spod kontroly.

OK! Veď to je život, také veci sa predsa stávajú. Ale stojí to za to, aby sme stratili priateľov, blízkych?

Snaha hnať sa za dokonalosťou je v každom z nás. V niekom to vrie, niekto to skrýva, niekto to úspešne potláča a niektorí to ignorujú a robia správne. Byť dokonalou osobou sa naozaj nedá a nikdy to nekončí dobre. Vnútorný pocit síce bude na chvíľu na správnom mieste, no časom budeme znova na "začiatku". Snažiť sa uspieť za každú cenu, ísť cez mŕtvoly je síce dobrá motivácia, ale musíme si priznávať chyby, poučovať sa z nich a konečne sa brať rovnocenne zo všetkými. Všetci sme istým spôsobom rovnakí a napriek tomu odlišní.

Photo by Aziz Acharki on Unsplash

Všade možne, v časopisoch, televíziách, na internete je ale až nepekne cítiť tú dokonalosť, ktorá určuje trend a káže aby sme boli presne takí, zaškatuľkovaní s dokonalými mierami, vlasmi, tvárou. Jeden veľký fakt si však neuvedomujú, hlavne mladí podľahnú čaru dokonalosti a zmenia svoj vzhľad na nepoznanie, a to nehovorím o nánose make-upu alebo o novom účese. Hovorím o tragických premenách, ktoré sa dejú pod rukami lekárov. (Nemyslím tým zmenu pohlavia.) Plastika, botox, operácie po ktorých sa konečne budeme podobať na tie "úžasné hviezdy", ktoré sú častokrát omnoho viac zakomplexované než my a zďaleka nie sú prirodzené. Toto všetko sa dotýka našej fyzickej, ale hlavne psychickej stránky. Hladovanie kvôli dokonalej postave vedie ku chorobám ako bulímia či anorexia a život tých mladých, ktorých toto ochorenie postihne sa veľmi ťažko lieči a človek s tým zápasí už po celý život.

Nie je to dobré, ako sa ale tohto trendu zbaviť? Ako túto situáciu zmeniť? To sama nedokážem, nedokáže to ani tento článok. No treba pripomenúť tie problémy, na ktoré sa časom zabúda,ktoré upadnú do zabudnutia alebo to šikovné médiá zatutlajú a obrátia vo svoj prospech.

Photo by Tim Marshall on Unsplash

Jedna cesta však ale existuje. Musíme sa brať takí akí sme, pretože všetci do jedného sme krásni, tie chyby ktoré máme sú vlastne naše perličky. No a keď sa zbavíme toho pudu dokonalosti, a prijmeme fakt že už iní nebudeme, nebudeme sa mať radi len my sami, ale aj osatní v takej miere ako nikdy pred tým.

Prijatie samých seba je totiž cesta k čistej dokonalosti tela i duše a nie tej POVRCHNEJ.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Keď nie je na blízku osoba, ktorej hovoríte všetko, človek sa občas musí niekde vypísať. Ja sa vypisujem tu. Prajem príjemné čítanie. :) Remi

Chceš vedieť, keď Remi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
28.1.2019 22:38
Prokrastinácia
1.8.2018 19:12
Formula 1
14.6.2018 21:41
Kto je Boh?