1.8.2018 19:12

Formula 1

Typ na super výlet, ktorý si podľa mňa užije aj "nefanúšik". (Hungarian F1 Grand Prix 2018)
Formula 1, skrátene F1, alebo kráľovská disciplína automobilového športu nikdy nepatrila na zoznam mojich obľúbených vecí. No možno sa to nakoniec zmení. Večné vysedávanie pred telkou, keď je práve F1 v priamom prenose, som nikdy nemusela ale vyzerá to tak, že odteraz budem. Práve Veľká cena Maďarska 2018 zmenila môj pohľad o niekoľko stupňov, a hlavne fakt, že som to všetko videla a počula naživo. Musím povedať, že to bol neopísateľný zážitok, ktorý určite ešte minimálne raz absolvujem.

Cena vstupenky stála 90 €. A teraz si poďme priblížiť čo obsahovala. Obsahovala vstup na F1 počas celého víkendu od začiatku až do konca, v cene sme nemali tribúny, za tie sa samozrejme doplácalo a suma by bola vyššia, no nám to vyhovovalo takto. Stačilo si nájsť trávnatú plochu, z ktorej by sme dostatočne videli na obrazovku, ktorá bola v diaľke a umožňovala nám vidieť aj tie miesta, ktoré sme voľným okom nevideli a samozrejme miesto aby sme videli aspoň nejakú rovinku, zákrutu či časť naživo. Túto úlohu sme splnili a videli sme dokonca cieľovú rovinku a poslednú zákrutu. Tých voľných trávnatých miest tam bolo veľmi veľa, čiže človek sa mohol premiestňovať, a niekedy sa také miesta oplatili aj viac ako tribúna. Teda nám určite. :)

V celom areáli Hungaroringu sa človek určite nemal čas nudiť. Dookola vás bolo mnoho stánkov s občerstvením, suvenírmi a panovala tam príjemná atmosféra, teda podľa mňa. Pripomínalo mi to jeden veľký festival, akurát že ste videli aj formulu. V areáli ste si mohli vyskúšať ako jazdiť, či prezuť pneumatiky na simulátoroch. Okolo vás sa pohybovali maskoti jednotlivých jazdcov a hrala tam celkom parádna muzika a precvičili ste si aj jazykové znalosti.

Už od rána bolo na trati rušno a okrem najdôležitejšej kvalifikácie F1 ste mohli vidieť aj kvalifikáciu GP3 series, tréningy, kvalifikáciu Porsche Mobil 1 Supercup, prehliadky jazdcov sprievodných kategórií F1 na trati, plus ich prvé kolá pretekov. Druhý deň bol deň hlavných pretekov F1 ale tiež ste mohli vidieť, druhé kolá pretekov sprievodných kategórií F1. Pred hlavným pretekom F1 bola prehliadka jazdcov F1, radenie na štartovný rošt, potom nasledoval pretek a nakoniec ceremoniál víťazov.

Nižšie prikladám niektoré svoje fotografie.

Na čo si ale treba dať pozor. Treba sa informovať čo všetko si môžete a čo si nemôžete zobrať zo sebou. Zakázané sú dáždniky, PET fľaše 1,5 L a viac (tú mi vyhodili), sklenené fľaše a nebezpečné predmety. Čo si ale treba vziať, teda čo odporúčam ja po tejto skúsenosti je opaľovací krém s celkom dosť vysokým faktorom ochrany, pretože vás tam riadne opáli, niečo na hlavu, myslím klobúk alebo šiltovku, deku a možno aj pohodlný vankúšik na sedenie ak teda nebudete mať tribúnu. A ak vám nevadia občasné tlačenice, stredne dlhé čakania na WC alebo pri vstupe, tak si tento výlet nesmierne užijete, aj keď nie ste fanúšik ako ja.

Bol to nezabudnuteľný zážitok, ktorý odporúčam úplne každému. Na všetko som hovorila wáááu, to je super, aha kukni na to, že sa zo mňa ľudia s ktorými som bola smiali. Okolo vás boli fanúšikovia jednotlivých tímov a bola sranda počúvať bučanie na súperov a radovanie sa zo svojich idolov. Farba, ktorá prevládala bola podľa mňa červená a každý fanúšik asi pochopí, ktorý tým bol medzi návštevníkmi najobľúbenejší.

Ani fotky a ani článok neopíše to, čo som tam zažila, a jednoducho to treba zažiť na vlastnej koži a hlavne počuť ten zvuk motorov naživo.

Prajem príjemný zvyšok dňa.

Náhľadový obrázok by Sven Brandsma on Unsplash

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Keď nie je na blízku osoba, ktorej hovoríte všetko, človek sa občas musí niekde vypísať. Ja sa vypisujem tu. Prajem príjemné čítanie. :) Remi

Chceš vedieť, keď Remi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
28.1.2019 22:38
Prokrastinácia
14.6.2018 21:41
Kto je Boh?
4.4.2018 17:27
Idete do toho so mnou?