14.6.2018 21:41

Kto je Boh?

Je to karma, osud? Áno, aj tak sa to dá povedať.

No na túto otázku by si určite mal odpovedať každý sám. Je to priateľ, otec, karma, osud, niekto tam hore a každý si pod ním predstavujeme niečo iné. Niekto ho hľadá, iný ho už našiel a niekto ho nájsť ani nechce. Toto sú povedzme "kategórie", v ktorých sa nájde určite nejeden z nás. A ako to naozaj je? Je niekde nejaký návod ako ho nájsť, alebo vôbec opísať? Nie nie je. A prečo? Pretože Boh je neopísateľný. Teda ten môj.

Photo by Marc-Olivier Jodoin on Unsplash

Pre niekoho je Boh už spomínaná karma, alebo "všetko zlé čo urobíš, sa ti vráti späť a naopak." Áno je to aj tak. No nie je to len karma, nejaká sila, ktorá sa zakladá na systéme "ako ty, tak aj ja."

Pre ďalších je Boh niekto na koho sa obrátia len v núdzi. Keď už nepomôže nič a nik, tak sa opýtam tam hore, no nie je to tak? Aj veľa športovcov a slávnych sa prežehnáva pred dôležitým zápasom alebo pred pretekom, či inou udalosťou. No robia to naozaj z lásky k nemu alebo je to iba gesto.

Ďalší príklad je sex, drogy a rock´n´roll. Áno aj tento životný štýl, môže byť "vládcom" nad niekoho životom. Celý život ti uniká a prídeš o to najpodstatnejšie prečo vlastne žiješ. Takéhoto "vládcu" sa treba zbaviť.

Je to osud? Určite sa nájdu aj takí, ktorí sú za túto možnosť. Všetko je písané v tarotových kartách. O tom ako bude prebiehať môj nastávajúci týždeň, mi povie horoskop. No nie je to smiešne? Spoliehať sa na nejaké 4 riadky v časopisoch, alebo na internete?

Photo by Hassan Saleh on Unsplash

A ako to vlastne naozaj je. Môžeš si byť v niečom istý? Áno môžeš, v tom že nikde nenájdeš návod alebo vysvetlenie. No môžeš sa ho pokúsiť nájsť. Ono to prázdno, ktoré v sebe niekedy cítime, je vlastne potreba. Je to taký signál, že nám niečo chýba. Každý si to vyplníme niečím iným. Netreba však odsudzovať tých, ktorí nejdú s davom alebo idú mimo neho. Máme úžasný dar, a to je rozhodovať sa sami, či už správne alebo nie, to je jednoducho na nás. Mali by sme byť ako deti. Chápať to jednoducho a tešiť sa. Pretože on je láska, radosť, pokoj...

A keď už v Boha veríš, tak sa za to nehanbi, odsudzujú len tí ktorí závidia, ktorých srdcia kričia o pomoc. A preto neodsudzujem nikoho a rešpektujem všetkých aj tých ktorí neveria... :)

A ako je to s tebou?

Náhľadový obrázok - Lukas Budimaier on Unsplash

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Keď nie je na blízku osoba, ktorej hovoríte všetko, človek sa občas musí niekde vypísať. Ja sa vypisujem tu. Prajem príjemné čítanie. :) Remi

Chceš vedieť, keď Remi pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
28.1.2019 22:38
Prokrastinácia
1.8.2018 19:12
Formula 1
4.4.2018 17:27
Idete do toho so mnou?