24.2.2018 16:42

Klasický tvarohový cheesecake s ovocím

S tradičným cheesecakom nepokazíte asi nič.

Na korpus potrebujeme:

240 g keksíkov

140 g masla

Na plnku potrebujeme:

500 g tvarohu

250 g kyslej smotany

1 vajce

2 PL hladkej múky

150 g cukru

2 PL vanilkového cukru

pomarančová kôra

Sušienky si rozdrvíme v mixéri na jemno. Prilejeme roztopené maslo a zmiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie a sušienky vysypeme na plech a „uťapkáme“ na spodok formy a po bokoch vyvýšime. Dáme zapiecť na na 15 minút pri 170°C.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Do kuchynského robota dáme všetky suroviny, nastruhame trochu pomarančovej kôry, ktoru tam pridáme a zmiešame (ideálne v kuchynskom mixéri).Vznikne nám dokonale hladká masa, ktorú vylejeme na upečený korpus. Koláč dáme zapiecť na 45 – 50 minút pri 150 °C. Ak bude v strede koláč trasľavý ako huspenina, nebojte sa toho pretože tak to má byť. Cheesecake nevyberáme hneď z pece aby nám nepraskol, ale necháme ho v pootvorenej rúre asi 20 minút. Potom ho vytiahneme a necháme ešte hodinku vonku a potom dáme na minimálne 2-3 hodiny do chladničky. Potom cheesecake dozdobíme ovocím, čokoládou alebo čímkoľvek, čo máte radi.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
33
Poslať správu
Klaudi Rimarčíková Východňarka z Košíc, ktorá miluje pečenie :)

Chceš vedieť, keď Klaudi_rimka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.