Jedlo

Klasický tvarohový cheesecake s ovocím

24.2.2018 16:42
S tradičným cheesecakom nepokazíte asi nič.

Na korpus potrebujeme:

240 g keksíkov

140 g masla

Na plnku potrebujeme:

500 g tvarohu

250 g kyslej smotany

1 vajce

2 PL hladkej múky

150 g cukru

2 PL vanilkového cukru

pomarančová kôra

Sušienky si rozdrvíme v mixéri na jemno. Prilejeme roztopené maslo a zmiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie a sušienky vysypeme na plech a „uťapkáme“ na spodok formy a po bokoch vyvýšime. Dáme zapiecť na na 15 minút pri 170°C.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Do kuchynského robota dáme všetky suroviny, nastruhame trochu pomarančovej kôry, ktoru tam pridáme a zmiešame (ideálne v kuchynskom mixéri).Vznikne nám dokonale hladká masa, ktorú vylejeme na upečený korpus. Koláč dáme zapiecť na 45 – 50 minút pri 150 °C. Ak bude v strede koláč trasľavý ako huspenina, nebojte sa toho pretože tak to má byť. Cheesecake nevyberáme hneď z pece aby nám nepraskol, ale necháme ho v pootvorenej rúre asi 20 minút. Potom ho vytiahneme a necháme ešte hodinku vonku a potom dáme na minimálne 2-3 hodiny do chladničky. Potom cheesecake dozdobíme ovocím, čokoládou alebo čímkoľvek, čo máte radi.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.
Priemerné hodnotenie
zatiaľ málo hodnotení
Ohodnoť blog
Pre hodnotenie sa musíš prihlásiť!
Prihlásiť
59
Nahor
Jablkovo - škoricové tyčinky s karamelom
Donuty na trochu iný spôsob
Mini krtkove tortičky
Tart s malinovým pyré
Pomarančový cheesecake
Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujímať
BOLESTI HLAVY, MÁLO ENERGIE A SUCHÁ POKOŽKA? DODAJTE TELU ŽELEŽO!
Zero waste nikdy nebudem
Kto sú najdôležitejší ľudia na svete?
Far Over the City Bridges Cold
Ľudia v našom coworkingu
Prečo začať s jógou?