MILKA, TOFFIFEE a RAFFAELLO cheesecake

Konečne tu máme víkend! A neviem ako vám, ale mne sa víkendy odjakživa spájajú okrem oddychu a voľného času aj s dobrým koláčikom.

A keďže dobrý koláč nie je nikdy zlý, rozhodla som sa podeliť sa s vami o 3 moje obľúbené recepty, na moje ešte obľúbenejšie cheesecakes. Vlastne ich mám obľúbených viac, ale o tom zase inokedy. :)

1. MILKA cheesecake

Môže byť niečo, čo obsahuje Milka čokoládu, zlé? Nemyslím si. A preto, ak si "čokoholik", určite vyskúšaj!

Potrebujete (na tortovú formu s priemerom 26cm):

Korpus:

300g maslových sušienok

150g masla

Plnka:

250g Mascarpone

500g jemného tučného tvarohu

200g Neochutený Cream Cheese

200g biela Milka čokoláda

80g kyslej smotany

100ml šľahačkovej smotany

2 PL Zlatého Klasu

2x vanilkový cukor

4 PL práškový cukor

3 vajcia

Poleva:

120g mliečna Milka Čokoláda + 60ml šľahačkovej smotany

30g biela Milka čokoláda + 15ml šľahačkovej smotany

Jahody +Milka čokoláda na ozdobu

Postup:

Sušienky si rozdrvíme, zmiešame so zmäknutým maslom, natlačíme na dno a mierne okraje tortovej formy a dáme piecť na 180 stupňov na cca 10 minút. Korpus necháme vychladnúť, zatiaľ si pripravíme plnku. Najskôr si nad parou roztopíme bielu čokoládu spolu so šľahačkovou smotanou a necháme dôkladne vychladnúť! V miske si vymixujeme najskôr Mascarpone, následne prišľahávame všetky ostatné suroviny. Vychladnutú bielu čokoládu prišľaháme nakoniec. Pripravenú plnku vylejeme na vychladnutý korpus a pečieme na 180 stupňov cca 50 minút, následne znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte cca 10 minút. Počas pečenia máme na spodku rúry položený plech s vodou, cheesecake sa vďaka nemu nepopraská. Po upečení necháme cheesecake vychladiť ešte cca 2 hodiny v pootvorenej rúre, následne ho vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc. Na polevu si obe čokolády roztopíme spolu so šľahačkovou smotanou nad parou a ozdobíme jahodami a tabličkami Milka čokolády.

2. TOFFIFEE cheesecake

Týmto cheesecakom (snáď) poteším zase milovníkov karamelu, ktorým som v recepte nešetrila. Keď už, tak poriadne! :D

Potrebujete:

Korpus:

300g karamelových Lotus sušienok

150g masla

Plnka:

250g Mascarpone

500g Jemného odtučneného tvarohu

200g Cream Cheese Neochutený

3/4 plechovky karamelového Salka

80g kyslej smotany

2 PL Zlatého Klasu

100g práškového cukru

1 vanilkový cukor

3 vajcia

Poleva:

1/4 Karamelové Salko

Bonbóny Toffifee

Postup:

Rozdrvené sušienky zmiešame so zmäknutým maslom a natlačíme na dno a mierne okraje tortovej formy (s priemerom 26cm). Dáme zapiecť na 180 stupňov na cca 10 minút do zlatista a necháme dôkladne vychladnúť. V miske si najskôr rozmixujeme Mascarpone, postupne primixujeme všetky ostatné suroviny, kým nám nevznikne hladká, jednotná zmes. Pripravenú plnku vylejeme na vychladnutý korpus a dáme zapiecť na 180 stupňov cca 50 minút. Pri pečení dáme na dno trúby plech s vodou, aby sa cheesecake nepopraskal. Po upečení necháme cca 1 až 2 hodiny vychladnúť v pootvorenej rúre, nožom oddelíme od okrajov formy a dáme do chladničky zachladiť, najlepšie na celú noc. Potrieme zvyškom Salka a ozdobíme Tofiffee bonbónmi.

3. RAFFAELLO cheesecake

No a do tretice pridávam aj niečo kokosové v kombinácií s bielou čokoládou. Mňam!

Potrebujete:

Korpus:

300g maslových sušienok

150g masla

Plnka:

250g Mascarpone

500g Jemný odtučnený tvaroh

200g Cream cheese neochutený

80g kyslej smotany

3/4 Plechovky Salko

2 PL Zlatý Klas

2x vanilkový cukor

100g práškového cukru

150g kokosu

3 vajcia

Poleva:

150g bielej čokolády

75ml šľahačkovej smotany

Raffaello a sladkosti podľa chuti

Ovocie podľa chuti

Postup:

Keksíky rozdrvíme, zmiešame so zmäknutým maslom, vzniknutú zmes natlačíme na dno a okraje tortovej formy. Dáme zapiecť na 180 stupňov na cca 10 minút a necháme dôkladne vychladnúť, kým si pripravíme plnku. Na plnku si najskôr rozmixujeme Mascarpone, postupne primixujeme všetky ostatné suroviny. Pripravenú náplň vylejeme na vychladnutý korpus a pečieme na 180 stupňov cca 50 minút. Pri pečení máme na spodku rúry uložený plech s vodou, aby sa nám cheesecake nepopraskal. Po upečení necháme hotový cheesecake ešte 1 až 2 hodiny vychladnúť v trúbe, potom ho vložíme vychladnúť do chladničky, najlepšie na celú noc. Na polevu si vo vodnom kúpeli roztopíme šľahačkovú smotanu s čokoládou a necháme vychladnúť. Vychladnutou čokoládou polejeme cheesecake a dozdobíme podľa chuti ovocím a maškrtami.

Ak sa rozhodnete "osladiť" si víkend niektorým z mojich receptov, budem rada, ak dáte vedieť, či chutilo! :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
8
Poslať správu
Som #foodlover so všetkým, čo k tomu patrí. A okrem jedenia milujem aj pečenie, takže sa tu s Vami rada podelím o recepty. :)

Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.