10.11.2018 18:41

Milka čízkejk s trojitou vrstvou čokolády

Nepečený, jednoduchý a.. taak čokoládový!
“Mňam, tvoje koláče vyzerajú tak chutne, škoda, že neviem piecť.”

Toto je veta, s ktorou sa stretávam čoraz častejšie. A práve z tohto dôvodu sa v poslednom čase snažím tvoriť recepty, ktorých príprava je naozaj jednoduchá. Alebo, možno je tým dôvodom aj moja lenivosť, ťažko posúdiť. :D

Príkladom takéhoto receptu je Triple chocolate Milka cheesecake. Áno, presne tak, TROJITÁ vrstva čokolády. Milka čokolády.

A čo je na tomto recepte najlepšie? (V prípade, že ťa trojitá vrstva čokolády nepresvedčila.) Potrebuješ naň len pár surovín, mixér a chladničku. A vlastne ešte pevnú vôľu vydržať nezjesť ho, kým stuhne.

Myslím si, že víkend je ideálny čas na pečenie. Tak neváhaj a poteš svojho frajera/maminu/babku/seba a (ne)upeč si koláčik podľa nasledujúceho receptu.

INGREDIENCIE:

Korpus:

1 balenie kakaových Bebe keksov

70g masla

Plnka:

600g Cream cheese classic

1 a 1/2 šľahačkovej smotany

70g vysokopercentnej horkej čokolády

70g mliečnej Milka čokolády

70g bielej Milka čokolády

1 stužovač šľahačky

1 vanilkový cukor

Postup:

Na korpus si rozdrvíme keksíky, pridáme rozpustené maslo a spracuvávame, kým sa nám suroviny nespoja. Pripravenú keksíkovú zmes natlačíme na dno a mierne okraje tortovej formy (priemer 20 cm), uhladíme pomocou lyžice a vložíme do chladničky.

Na krém si v miske vyšľaháme Cream cheese spolu s cukrom. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom a následne vmiešame do zmesi. Pripravený krém si rozdelíme rovnomerne na 3 časti. Do prvej časti prišľaháme horkú čokoládu, ktorú sme si rozpustili v mikrovlnke spolu s trochou šľahačkovej smotany. Navrstvíme na korpus. Rovnaký postup opakujeme ešte 2x - najprv s mliečnou a následne s bielou čokoládou. Cheesecake dáme stuhnúť do chladničky na celú noc. Dozdobíme podľa chuti.

Verím, že som týmto blogom potešila (nielen) milovníkov čokolády.

Ak receptík vyskúšate, dajte vedieť, budem sa tešiť!

PS.: Všetky moje recepty nájdeš aj tu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
Som #foodlover so všetkým, čo k tomu patrí. A okrem jedenia milujem aj pečenie, takže sa tu s Vami rada podelím o recepty. :)

Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.