Ahojte! Tak som sa po dlhšej pauze znovu odhodlala prispieť sem ďalším blogom a (dúfam) inšpirovať niekoho z Vás.
Keďže prvý blog o palacinkách mal celkom úspech (čomu sa vlastne ani nečudujem, lebo palacinky sú láska), rozhodla som sa v tejto "téme" pokračovať. A sama som prekvapená, že s tak jednoduchým jedlom, ako sú palacinky, či lievance, sa dá “vyhrať” natoľko, že sa s Vami môžem podeliť o ďalšie, nie úplne tradičné recepty. Či už niektorý z nižšie uvedených receptov pripravíte ako odmenu pre seba od seba (moja obľúbená kategória btw. :D) alebo pre niekoho iného, verím, že bude chutiť!
Tak poďme na to.
Potrebuješ:
1 šálku hladkej špaldovej múky
1/2 balíčka kypriaceho prášku
Štipku soli
1 PL trstinového cukru
3/4 šálky nízkotučného mlieka
1 PL kokosového oleja
1 vajce
+ ja som na čokoládovú náplň použila orechovo-čokoládové maslo, no môže byť aj Nutella.
Postup:
Na papier na pečenie si pomocou lyžičky nanesieme čokoládové maslo alebo Nutellu do tvaru krúžkov (cca 7) a dáme na hodinu stuhnúť do mrazničky. Na lievance si spolu vyšľaháme všetky suroviny. Na panvicu potretú trochou oleja najskôr dáme lyžicu cesta, následne do stredu položíme stuhnuté čokoládové maslo a zalejeme cestom. Opekáme z každej strany do zlata pri miernom ohni. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom a dozdobiť podľa chuti - ja však odporúčam jahody, pretože spolu s čokoládou sú "nesmrteľné" kombo!
Potrebuješ:
200 ml minerálky
200 ml mlieka
Špaldovú hladkú múku
Štipku soli
1 PL kakaa
1 vajce
Postup:
Minerálku, mlieko, soľ a vajce spolu vyšľaháme. Pridáme kakao a múku prisypávame dovtedy, kým cesto nedosiahne “akurát” konzistenciu. Smažíme na panvici potretej troškou oleja. Palacinky polejeme čokoládovým maslom alebo rozpustenou čokoládou a dozdobíme ovocím.
Potrebuješ:
20g kokosovej múky
20g ovsenej múky
10g vanilkového proteínu
1/2 KL kypriaceho prášku
50g jemného odtučneného tvarohu
Trochu vody
1 vajce
Almonds & White Chocolate Coconut Cheatspread
Rafaello
Maliny
Banán
Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu vymixujeme a opekáme lievance na panvici potretej troškou oleja do zlata. Polejeme masielkom, dozdobíme ovocím a Rafaellom. Ak chceme mať lievance viac fit, Rafaello si odpustíme a z množstva masielka taktiež uberieme. :D
Potrebuješ:
200 ml mlieka
200 ml minerálky
Hladkú špaldovú múku
Štipku soli
1 vajce
Nutellu
Postup:
Najskôr si vyšľaháme minerálku spolu so soľou a vajcom. Následne prisýpame múku, kým cesto nedosiahne “akurátnu” konzistenciu. Smažíme na panvici potretej kvapkou oleja a dozdobíme Nutellou a jahodami.
Nakoľko to môže vyzerať tak, že 80% môjho jedálnička tvoria lievance a palacinky, asi receptov pre dnes stačí. Oveľa viac ale nájdeš na mojom IG @lenkamajtanova.
Pekný zvyšok víkendu prajem!
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.