Poznáte tie dni, keď sa Vám naozaj, ale fakt že naozaj nechce variť, no zároveň Váš žalúdok "baží" po niečom dobrom?
U mňa býva spravidla týmto dňom sobota, kedy konečne po celom týždni nemusím vstávať v "nekresťansky" skorú hodinu. A okrem leňošenia, dobrého jedla a oddychu v tento deň nemám na pláne nič iné.
Inak tomu nebolo ani včera a tak vznikol nápad na tento jednoduchý, ale naozaj chutný obed. Alebo večeru. Zapečené = chrumkavé chlebíky s mozzarellou, lúpanými paradajkami alebo pretlakom a čerstvou bazalkou. Nazvala som ich Margherita, pretože chuťou pripomínajú túto pizzu. Ale pizza to samozrejme nie je, tak zase nebudeme čakať zázraky, že nie. :D
Takže, ak budete mať takýto lenivý deň aj Vy, chlebíky určite stoja za vyskúšanie. :)
Potrebujeme:
4 krajce chlebíku podľa chuti /ja mám najradšej špaldový/
1 mozzarella light v celku
Lúpané paradajky v konzerve / rajčinový pretlak
Listy čerstvej bazalky
2 PL olivového oleja
1 menší strúčik cesnaku
Pizza korenie
Postup:
Na každý krajec chlebíka navrstvíme paradajky alebo potrieme pretlakom. Následne si chlebíky rozdelíme na dve spodné časti - na ktoré naukladáme nakrájanú mozzarellu, okoreníme a pokvapkáme olejom (v ktorom sme si roztlačili cesnak) a dve vrchné časti - na ktoré naukladáme listy bazalky. Následne spojíme spodnú a vrchnú časť, čiže nám vzniknú klasické "lepeňáky" (bohužiaľ bez rezňu, haha). Vrch chlebíku následne ešte potrieme troškou oleja. Pečieme na 200 stupňov cca 10-15 minút alebo jednoducho dovtedy, pokým chlebíky nebudú chrumkavé a mozzarella sa po prekrojení nebude ťahať, až do nebies - viď foto nižšie.
By the way, aj pre mňa samotnú je trošku zvláštne, že pridávam recept na niečo, čo nemá nič spoločné s čízkejkom, ovsenou kašou alebo koláčmi všeobecne. Ale! #newyearnewme, či ako sa to hovorí?
Prajem pekný zvyšok víkendu a ak Vás zaujíma viac receptov, klikajte SEM.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.