Nepečený Kinder Maxi King, Oreo a Nutella čízkejk.

Recepty, ktoré zvládne (NE)upiecť naozaj každý.

Áno, aj ty!

Veď to určite poznáš. Pri scrollovaní Instagramu na teba ”vyskočí” foto úžasne vyzerajúceho cheesecaku, ktorý ihneď musíš mať. No v momente, kedy sa dopracuješ k receptu a postupu prípravy, už taký nadšený asi nie si.

Ak ťa podceňujem a pečenie zvládaš "ľavou zadnou", zabudni prosím na to, čo som napísala vyššie. :D

Napriek tomu, že cheesecakes sú moja srdcovka a stihla som ich napiecť už naozaj dosť, musím priznať, že príprava je častokrát náročná. Aj pre mňa.

Rozhodla som sa pre to, že pripravím recepty, pri ktorých nepotrebuješ žiadne extra pečiace skills. Potrebuješ len pár surovín, chladničku a v neposlednom rade pevnú vôľu vydržať, kým koláčik stuhne.

Poďme na to! :)

1. Kinder Maxi King čízkejk

Potrebuješ: 150g kakaový BEBE keksov 80g masla 600g Cream cheese 1/2 Šľahačkovej smotany 1 KL vanilkovej pasty 1 vanilkový cukor 2 PL práškové cukru 1/2 balíčka želatíny v plátkoch 1/2 balíčka stužovaču šľahačky Slaný karamel Lieskovce 70g mliečnej čokolády + 35 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Keksíky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a natlačíme na dno a mierne okraje tortovej formy. Dáme do chladničky. Na krém si vyšľaháme Cream cheese spolu s cukrom a vanilkou. Vedľa v miske si vyšľaháme smotanu spolu so stužovačom šľahačky. Primiešame do krému. Nakoniec si pripravíme želatínu podľa návodu, primiešame do krému a nanesieme na korpus. Necháme v chladničke cez celú noc. Potrieme slaným karamelom, posypeme nasekanými lieskovcami a polejeme čokoládou, ktorú sme si rozpustili nad parou spolu so smotanou. Dozdobíme Kinder Maxi King.

2. Oreo čízkejk

Potrebuješ: 600g Classic Cream cheese 250ml šľahačkovej smotany 250g Oreo 2x vanilkový cukor 30g masla 1 stužovač šľahačky Horkú čokoláda

Postup: 150g Oreo keksov rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a natlačíme na spodok menšieho štvorcového plechu. Dáme do chladničky. Na plnku si vyšľaháme Cream cheese, pridáme cukor a nalámaných 80g Oreo. Premiešame. Nakoniec si vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom a zľahka primiešame (už nie mixérom) do zmesi. Pripravenú zmes nanesieme na keksíkový korpus a dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladničky. Nakoniec polejeme rozpustenou horkou čokoládou a dozdobíme zvyšným Oreo.

Zdroj: @lenkamajtanova

3. Nutella čízkejk

Potrebuješ: 1 balenie kakaových Bebe keksov 80g masla 400g Cream Cheese Classic 250-300g Nutelly 80g kyslej smotany 1 vanilkový cukor 1/2 balenia želatíny v plátkoch 40g horkej čokolády 25ml šľahačkovej smotany

Postup:

Sušienky rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno a mierne okraje tortovej formy (20cm priemer). Dáme stuhnúť do chladničky. Na krém si vyšľaháme Cream Cheese, pridáme smotanu, cukor a nakoniec Nutellu a šľaháme, pokiaľ sa všetky suroviny nespoja. Nakoniec pripravíme želatínu podľa návodu, zmiešame s krémom a nanesieme na vychladený korpus. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Potrieme čokoládou, ktorú sme rozpustili nad parou so smotanou.

Uvedomujem si, že ide o kalorické bomby a rozhodne neodporúčam ich častú konzumáciu. Raz za čas ale "padnú" naozaj vhod.

Prajem vám pekný zvyšok víkendu a ak by vás zaujímalo viac mojich receptov, kliknite SEM.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Som #foodlover so všetkým, čo k tomu patrí. A okrem jedenia milujem aj pečenie, takže sa tu s Vami rada podelím o recepty. :)

Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.