Ovsené vločky na raňajky 3x inak

Nie je tomu tak dávno, kedy som si myslela, že jediné prijateľné raňajky sú šiška plnená nugátom, poliata čokoládou a k tomu ako bonus čokoládový jogurt – to aby tej čokolády nebolo náhodou málo.

Aby som bola presnejšia, ešte cca rok dozadu som o zdravšom stravovaní nechcela ani počuť. Myslela som si, že zdravá strava je nudná a už vôbec nemôže byť chutná. Postupne som si k nej však nachádzala cestu a dnes už viem, že to ide aj inak. Mojou novou nugátovou šiškou sa stali ovsené vločky :D. Práve im venujem môj prvý blog. Pretože si to zaslúžia.

Taaakže. Ovsené vločky na raňajky 3x inak.

1. OVSENÁ KAŠA

Začnem klasikou. Ovsenú kašu si pripravujem asi najčastejšie, pretože pre mňa predstavuje raňajky, ktoré nie sú náročné na prípravu, zasýtia ma na dlhú dobu a existuje milión variácií jej dochutenia. Vybrala som sem však tú, ktorú mám úplne najradšej – krémovú škoricovú s ovocím a mandlovým maslom – alebo akýmkoľvek iným, pretože orieškové maslá sú láska.

Potrebujete:

200 ml mlieka

100 ml vody

40 ovsených vločiek

1 KL škorice

Všetky suroviny dáte do hrnca a za občasného miešania necháte variť. Keď kaša začne vrieť, varíte ešte cca 2 minúty za stáleho miešania, kým kaša nedosiahne krémovú konzistenciu. Hotovú kašu ozdobíte ovocím a orieškovým maslom.

2. OVSENÁ PIZZA

Akože OK, nie je to tak úplne pizza, ale môžeme sa tak tváriť. Pri tomto recepte je opäť super, že si ho dochutíte podľa toho, čo máte radi a na čo máte zrovna chuť. Alebo čo máte zrovna doma, lebo buďme úprimní, niekedy jednoducho na výber nemáme. #sosad

Potrebujete:

60g ovsených vločiek

1 KL škorice

½ KL kypriaceho prášku

¼ pohára vody

1 vajce

Všetky suroviny zmiešate a pripravenú zmes navrstvíte na panvicu potretou troškou oleja do tvaru placky. Opekáte cca 5 minút, následne placku obrátite na druhú stranu a pečiete ešte cca 2 minúty. No a potom už ozdobíte podľa chuti. Napríklad potriete bielym jogurtom / orieškovým maslom a naukladáte ovocie.

3. OVSENÁ BÁBOVKA

Tento recept odporúčam skôr na víkend, pretože jeho príprava je časovo náročnejšia. Alebo si ho pripravte večer, nech ráno môžete už len spokojne konzumovať. Ale chuťovo naozaj stojí za to, túto bábovku ocenil aj môj tatino, ktorý je skôr fanúšikom nugátových šišiek. :D

Potrebujete:

200g pomletých ovsených vločiek

200g pomletých mandlí alebo iných orieškov

3 PL kokosu

350 ml mlieka

5 PL medu

2 KL kypriaceho prášku

Kúsky čučoriedok

Kúsky nalámanej horkej čokolády

2 vajcia

V miske si najskôr zmiešate všetky suché suroviny, nakoniec pridáte všetky mokré suroviny a poriadne premiešate. ¾ pripraveného cesta vylejeme do poriadne maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšnej ¼ cesta pridáme 1 PL kakaa a následne kakaové cesto striedavo nanesieme na biele cesto. Dáme piecť na 30 až 35 minút na 180 stupňov. Bábovku necháte po upečení mierne vychladnúť v rúre a následne ju vyklopíte.

Dúfam, že som Vás aspoň trošku inšpirovala a budem veľmi rada, ak ovseným vločkám dáte šancu aj Vy a niektorý z receptov vyskúšate. Kľudne aj všetky. :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Som #foodlover so všetkým, čo k tomu patrí. A okrem jedenia milujem aj pečenie, takže sa tu s Vami rada podelím o recepty. :)

Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.