Home-staging alebo ako zatraktívniť vašu nehnuteľnosť

Úprava a aranžovanie interiéru zaručí jeho jedinečnosť a pritiahne pozornosť kupujúceho.

Predávate byt, ale záujemcovia sa nehrnú? Dôvodov môže byť hneď niekoľko. Najčastejším prípadom však je, ak nehnuteľnosť alebo vybavenie nie je dostatočne atraktívne. V izbách chýba nábytok alebo je naopak starý, vaňa hrdzavá a v kuchyni sa odliepa linoleum. Vtedy máte len dve možnosti – buď pôjdete s cenou dole alebo si pozvete home stagera, ktorý z vášho bytu vykúzli unikátnu, príťažlivú realitnú ponuku.

Prvý dojem vo váš prospech

Táto zázračná služba perfektne podporí kreatívne myslenie kupujúcich, ktorí si v nových priestoroch začínajú predstavovať svoj nový život. Už roky ju využívajú klienti v Spojených štátoch a pomaly sa dostáva aj k nám do Európy. Príťažlivá sa stáva najmä v dobe realitnej krízy. Priemerne sa akákoľvek nehnuteľnosť, ktorá prešla cez Home staging, predá za 37 dní, aspoň podľa výskumu americkej Real Estate Staging Association.

Úprava behom dvoch dní

Predávajúci a tzv. aranžér bytu sa počas konzultácie dohodnú, do akého štýlu sa nehnuteľnosť bude upravovať. Niekedy je nábytok možné prenajať, ale v mnohých prípadoch sa pracuje s pôvodným zariadením a dolaďuje sa len okolitý priestor. Profesionáli radia nechať steny v pastelových farbách, na stoloch krásne vyniknú misy s čerstvým ovocím či vázy s kvetmi. Kúpeľňu krásne rozvoňajú mydlá a mašľou previazané uteráky, či rôzne košíčky. Svoje tiež urobia závesy a záclony, v každom prípade niekedy stačí veľmi málo. Po porovnaní interiéru s predošlým stavom už dekorácie nikdy nepodceníte.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Realitná kancelária POLIS, s.r.o. vznikla v roku 2004. Zakladateľ a majiteľ Peter Drábek prišiel z prostredia novo-vznikajúceho realitného trhu na počiatku milénia, kde pôsobil ako realitný maklér a svoje skúsenosti začal aktívne posúvať aj na svojich mak

Chceš vedieť, keď POLIS reality pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.