24.3.2018 21:38

Viete ako sa hudba vyvíjala za posledných 338 rokov?

Určite každý z nás nejakú hudbu počúva. No viete, ako sa hudba zmenila za 338 rokov?

Tento muž sa natočil a nahral video, kde zahral na klavíri piesne od roku 1680 až 2017. Nachádzajú sa tam piesne od Pachelbela, Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadeusa Mozarta , ktorý je významnou osobnosťou v dejinách hudby. Nasledujú mená ako Ludwig van Beethoven, ktorý tiež patrí ako z najvýznamnejších skladateľov v dejinách hudby, Fryderyk Chopin, ktorý bol poľský skladateľ, Franz Liszt, Korsakov. Možno Vám niektoré mená veľmi nič nevravia, ale keď budete počuť hudbu určite ju spoznáte.

Nachádzame sa v roku 1935, kde úradovali skladatelia ako Sergej Sergejevič Prokofiev. Staršia generácia si určite pamätá na anglickú skupinu Beatles alebo Eurythmisc. V roku 1992 sa nachádza Iron Maiden alebo talianská skupina Eiffel 65 .

V 21. storočí sa nachádza americká speváčka Beyoncé alebo Lady Gaga. Od roku 2011 sa nachádzajú piesne ako Levels od Avicii, Don' t worry child alebo Firestone. Ako posledná pieseň je zároveň najsledovanejšie video na YouTube. Správne, Despacito.

Stavím sa, že tieto piesne určíte poznáte. Každopádne musíme povedať, že tento muž má pre nás veľký rešpekt. Jeho video bolo vydané pred dvoma mesiacmi. Za ten čas to získalo 320 tisíc laikov, 17 miliónov pozretí a 343 tisíc zdieľaní na Facebooku.

Tak čo, aká hudba sa páči najviac Vám?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Stano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.