25.3.2018 21:29

Poznáme rebríček najlepších a najhorších miest pre život v roku 2018

Ak si vravíš, že by si chcel žiť v jednom z najlepších miest na svete,nie je to nemožné, pretože najlepšie mesto pre život je 80 kilometrov od Bratislavy. A na akom mieste skončila Bratislava?

Rebríček vyhralo po deviatykrát za sebou rakúska metropola Viedeň. Bratislava tento rok skončila na 80. mieste. V rebríčku sa nachádzalo 231 miest na svete, Bratislava si svoje skóre polepšilo o 19 percent za posledných 20 rokov.

Zdroj

Rebríček sa vytváral na základe viacerých faktorov. Zdravotnej starostlivosti, možností pre vzdelávanie, oddych a bývanie, služieb, dostupnosti úradov a miery osobnej slobody i zločinnosti. V top 20 miest na svete sa nachádza ako druhé mesto Zürich, tretie Auckland, štvrté Mníchov, piate Vancouver, šieste Düsseldorf, siedme Frankfurt, ôsme Ženeva, deviate Kodaň a desiate Bazilej. Čo hovoríš na prvú desiatku, vybral by si sa tam niekam?

Ak nie, druhú desiatku otvára ďaleké Sydney, dvanáste mesto je Amsterdam, trináste Berlín, štrnáste je mesto Bern, pätnáste je hlavné mesto Nového Zélandu Wellington, šestnáste Melbourne, sedemnáste Toronto v Kanade, osemnáste Luxemburg, devätnáste Ottawa a top 20 miest uzatvára Hamburg. Určite sa ti aspoň jedno mesto páči.

Zdroj

No poďme sa spoločne pozrieť na tých top 20 najhorších miest na svete. Aké si myslíš, že to mestá budú? Ako prvé skončilo hlavné mesto Iraku Bagdad, druhé mesto je Bangui, tretie je Saná, štvrté Port au Prince, piate Chartúm, štieste hlavné mesto Čadu N'Djamena, siedme Damask, ôsme Brazzaville , deviate Kinshasa a desiate Conakry. Mestá majú spoločné hodnotenie kvôli politickej nestabilite, chudobe a extrémnymi klimatickými podmienkami.

Druhú desiatku otvára mesto Nouakchott, dvanáste Bamako, trináste Niamey , štrnáste Tripolis, pätnáste Antananarivo, šestnáste Dháka, sedemnáste Ougadougou, osemnáste Dušanbe, devätnáste Abuja a dvadsiate mesto Lagos.

Zdroj

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Stano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.