26.3.2018 20:55

Tento mladý chalan vďaka tvrdej práci v hraní Counter-Striku zarába mesačne tisíce eur

Martin „Styko“ Styk je mladý chalan, ktorý sa vypracoval na profesionálnu úroveň v Counter Striku. Vďaka tomu precestoval mnoho krajín a jeho hobby sa stalo jeho živobytím.

Ak si fanúšikom CS:GO určite poznáš tohto profesionálneho hráča. Každý chlapec hral alebo hráva hru Counter Strike, ale rozmýšľal si niekedy, že by ste si hraním vedeli aj zarábať? Takto rozmýšľal Martin, ktorý od malička Counter Strike 1.6 samozrejme hrával. Po čase jeho kariéra začala rásť v tíme HellRaisers. No v roku 2017 v lete dostal ponuku do medzinárodného tímu mousesports.

Zdroj

Minulý víkend sa konali e-športy v Budapešti. Za prvé miesto mohol získať tím 200 tisíc eur, druhý tím 100 tisíc eur, tretí a štvrtý tím 50 tisíc eur a piate až ôsme miesto 25 tisíc eur. Súťaž mala názov V4 Future Festival . Hráči pochádzali z Poľska, Maďarska, Slovenska a Česka. Prvé miesto získal tím mousesports so Slovákom v tíme. V aréne videlo zápasy naživo až 6 000 ľudí. Treba povedať, že je to chalan, ktorý reprezentuje svoju krajinu.

Som veľmi vďačný HellRaisers za príležitosť ísť si za svojim snom, pretože mi ponúkli moju prvú zmluvu v esports. Išlo o neopísateľný pocit. Všetci moji spoluhráči ma naučili dôležité veci nielen v hre, ale aj mimo nej. Obaja moji tréneri ma ovplyvnili naozaj skvelým a pozitívnym spôsobom. Keď som hrával s tagom HellRaisers pred mojou prezývkou, cítil som sa ako doma. Zapamätám si to navždy, pretože to bol začiatok mojej kariéry,“ opisuje Martin.

Tak aký máš na to názor? Myslíš si, že táto práca je správne hodnotená?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Stano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.