Jedlo

Mini Nutellové hniezda, Mini Kinder cupcakes

8.4.2018 20:44
..aneb menej je niekedy viac ;)

Opäť tu máme nedeľu (konečne krásnu, slnečnú!), čo znamená len jediné - čas na koláčik. Práve v tomto počasí sa mi však nechce stráviť pol dňa v kuchyni, takže na rad prichádzajú recepty, ktoré nielen rýchlo upečiem, no ešte rýchlejšie zjem. Ide totiž o sladké "jednohubky" - Mini Nutellové osie hniezda a Mini Kinder Cupcakes.

NUTELLOVÉ OSIE HNIEZDA

Narozdiel od klasických receptov na osie hniezda, obsahujúcich kvasnice a veľa cukru, bol tento recept oveľa "ľahší" a fit. Teda, až kým som sa doňho nerozhodla zakomponovať pol kila Nutelly. :D Ale za tú chuť to naozaj stojí, sľubujem!

Potrebuješ:

250g jemného odtučneného tvarohu

200g hladkej špaldovej múky

30g kokosového oleja

1/2 KL kypriaceho prášku

2 PL trstinové cukru

+ kokosový olej a Nutellu na potretie

Postup:

Všetky suroviny na cesto si spolu zmiešame, vytvoríme jednotné, hladké cesto, ktoré dáme na cca 1 hodinu odstáť do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme najskôr kokosovým olejom a následne Nutellou. Cesto zatočíme a krájame cca 1,5 - 2 cm hrubé slimáky. Nakrájané slimáky poukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie a potrieme vrch a boky vajcom. Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút do zlata.

A keďže sa neviem rozhodnúť, ktorá fotka sa mi páči viac (ťažké životné rozhodnutia), pridávam ešte jednu.

KINDER CUPCAKES

Toto sú zatiaľ jediné cupcakes, ktoré som skúšala upiecť, no sú také dobré, že sa s vami musím podeliť o recept. Krém si odporúčam pripraviť deň dopredu, nech stihne poriadne "prejsť" a na druhý deň už môžte len zdobiť a konzumovať.

Potrebuješ:

Korpus:

140g hladkej špaldovej múky

180g masla

180g trstinového cukru

2 KL kypriaceho prášku

100ml mlieka ( možno aj viac, záleží od konzistencie)

35g kakaa

3 vajcia

Krém:

250g Mascarpone

200g kinder čokoládiek

200ml šľahačkovej smotany

Kinder bueno na ozdobu

Postup:

Najskôr si pripravíme krém, musí v chladničke poriadne “prejsť”. V miske nad parou si roztopíme kinder čokoládky so 100ml šľahačkovej smotany. Keď máme čokoládky roztopené, pridáme zvyšných 100ml šľahačkovej smotany, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť, následne vložíme zachladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nakoniec primixujeme do čokolády Mascarpone a znovu dáme zachladiť do chladničky ešte na cca 1 hodinu.

Na košíčky si najskôr vymixujeme zmäknuté maslo s cukrom, postupne po jednom prišľaháme vajcia. Následne primixujeme múku, kypriaci prášok a kakao, nakoniec mlieko. Ja som musela mlieka pridať viac, nakoľko som mala cesto dosť husté. Plníme do 2/3 košíčkov a pečieme na 180 stupňov 15 až 20 minút. Po upečení necháme hotové košíčky poriadne vychladnúť, následne zdobíme vychladnutým krémom pomocou cukrárskeho vrecka a dozdobíme Kinder Buenom / podľa chuti.

Pre viac receptov sledujte môj instagram @lenkamajtanova. Teda ak chcete. :D

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.
Priemerné hodnotenie
zatiaľ málo hodnotení
Ohodnoť blog
Pre hodnotenie sa musíš prihlásiť!
Prihlásiť
2
Nahor
Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujímať
Mobil vs fotoaparát
Metóda CLaCS ako účinné odstránenie metličiek na nohách
Odstránenie metličiek bezbolestnou metódou CLaCS
Po stopách Slovenského národného povstania
Scottish Tartan Kilts and Their History
Keď sa ťa jeseň opýta, čo si nosil v lete