Opäť tu máme nedeľu (konečne krásnu, slnečnú!), čo znamená len jediné - čas na koláčik. Práve v tomto počasí sa mi však nechce stráviť pol dňa v kuchyni, takže na rad prichádzajú recepty, ktoré nielen rýchlo upečiem, no ešte rýchlejšie zjem. Ide totiž o sladké "jednohubky" - Mini Nutellové osie hniezda a Mini Kinder Cupcakes.
Narozdiel od klasických receptov na osie hniezda, obsahujúcich kvasnice a veľa cukru, bol tento recept oveľa "ľahší" a fit. Teda, až kým som sa doňho nerozhodla zakomponovať pol kila Nutelly. :D Ale za tú chuť to naozaj stojí, sľubujem!
Potrebuješ:
250g jemného odtučneného tvarohu
200g hladkej špaldovej múky
30g kokosového oleja
1/2 KL kypriaceho prášku
2 PL trstinové cukru
+ kokosový olej a Nutellu na potretie
Postup:
Všetky suroviny na cesto si spolu zmiešame, vytvoríme jednotné, hladké cesto, ktoré dáme na cca 1 hodinu odstáť do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme najskôr kokosovým olejom a následne Nutellou. Cesto zatočíme a krájame cca 1,5 - 2 cm hrubé slimáky. Nakrájané slimáky poukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie a potrieme vrch a boky vajcom. Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút do zlata.
A keďže sa neviem rozhodnúť, ktorá fotka sa mi páči viac (ťažké životné rozhodnutia), pridávam ešte jednu.
Toto sú zatiaľ jediné cupcakes, ktoré som skúšala upiecť, no sú také dobré, že sa s vami musím podeliť o recept. Krém si odporúčam pripraviť deň dopredu, nech stihne poriadne "prejsť" a na druhý deň už môžte len zdobiť a konzumovať.
Potrebuješ:
Korpus:
140g hladkej špaldovej múky
180g masla
180g trstinového cukru
2 KL kypriaceho prášku
100ml mlieka ( možno aj viac, záleží od konzistencie)
35g kakaa
3 vajcia
Krém:
250g Mascarpone
200g kinder čokoládiek
200ml šľahačkovej smotany
Kinder bueno na ozdobu
Postup:
Najskôr si pripravíme krém, musí v chladničke poriadne “prejsť”. V miske nad parou si roztopíme kinder čokoládky so 100ml šľahačkovej smotany. Keď máme čokoládky roztopené, pridáme zvyšných 100ml šľahačkovej smotany, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť, následne vložíme zachladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nakoniec primixujeme do čokolády Mascarpone a znovu dáme zachladiť do chladničky ešte na cca 1 hodinu.
Na košíčky si najskôr vymixujeme zmäknuté maslo s cukrom, postupne po jednom prišľaháme vajcia. Následne primixujeme múku, kypriaci prášok a kakao, nakoniec mlieko. Ja som musela mlieka pridať viac, nakoľko som mala cesto dosť husté. Plníme do 2/3 košíčkov a pečieme na 180 stupňov 15 až 20 minút. Po upečení necháme hotové košíčky poriadne vychladnúť, následne zdobíme vychladnutým krémom pomocou cukrárskeho vrecka a dozdobíme Kinder Buenom / podľa chuti.
Pre viac receptov sledujte môj instagram @lenkamajtanova. Teda ak chcete. :D
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.