Pijete energetické nápoje? Po tomto možno prestanete

Sú v dnešnej uponáhľanej dobe populárne. Ak nám chýba energia, alebo dokonalá koncentrácia siahame po "Energy drinkoch".

Dlhé cesty na dovolenku alebo dlhé zmeny v práci. To sú dôvody z mnohých prečo energetické nápoje môžme piť. No ak je to dôvod závislosti, treba s tým čo najskôr prestať. Problém aj je, že energetické nápoje pijú ľudia pod 18 rokov. Na organizmus menej ako osemnásťročného človeka pôsobí oveľa horšie ako na dospelého. Napríklad kofeín v energetickom nápoji je pre mladších viac toxický. Možno ste to nevedeli, ale môže to mať následky ako záchvat, infarkt, mŕtvicu, v najhorších prípadoch i náhla smrť. Testovaním sa zistilo, že energetické nápoje obsahujú viac kofeínu ako je uvedené na etikete. To spôsobuje nervozitu a chronický stres.

Zdroj

Možno ste si niekedy kúpili 0,5 litrovú plechovku energetického nápoja. Taká plechovka má v sebe 30 lyžičiek cukru! To nám spôsobuje dehydratácia, oslabenie imunity, zubný kaz alebo nadváhu. Dali by ste si toľko cukru do kávy?

Možno ste si kúpili energetický nápojom s príchuťou jablka. Smutnou správou je, že to pravá šťava z jablka nie je. Sú to len umelé farbivá a arómy. Spôsobiť môže nežiaduce účinky, ako sú migrény, závraty, nervozita, záchvaty hnevu, agresívne správanie, neschopnosť sústrediť sa a hyperaktivita.

Ak sa vrátime k spomínanému kofeínu môže nám spôsobiť aj rôzne alergie. Od vyrážok, žihľavky, cez opuch jazyka, pier, úst či tváre, až po ťažkosti s dýchaním. A jednoducho to stojí veľa peňazí. Chcete dať euro za Red Bull po tomto článku?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Stano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.