Tatry, môj druhý domov

Som síce rodená Bratislavčanka, ale k Tatrám mám už taký vzťah, že sú vlastne môj druhý domov

Naši nás vždy viedli k turistike, ale na výlety sme skôr chodili v okolí Slovenského krasu, Slovenského raja a podobne. Do Vysokých Tatier sme chodili skôr výnimočne. Moja sestra s manželom, ktorí žili niekoľko rokov v zahraničí dostali nápad, že sa vrátia na Slovensko, ale nechceli ísť do nášho obrovského "veľkomesta". Cieľová destinácia mali byť Vysoké Tatry. Nakoniec sa našiel aj ideálny byt, do ktorého som chodila prvé roky iba ja. Vtedy som začala Tatrám viac rozumieť. Raz mi zavolala sestra, že byt idú prenajať. Pochopiteľne som z toho bola dosť nešťastná. Mohla som zabudnúť na každý víkend v Tatrách, keďže som nemala kde prespať. Tak som si povedala, že si kúpim nejaký mini byt sama, aby som mohla

chodiť do Tatier kedy chcem. A našla som. Dnes bytík prenajímam aj na airbnb:

https://cs.airbnb.com/rooms/13050627?location=Tatranská%20Štrba%2C%20Štrba%2C%20Slovensko

Prečo sú Tatry pre mňa také výnimočné

Je tam kľud. Bytovka sa nachádza na najkrajšom sídlisku na Slovensku (nepreháňam). Našli sme si veľa nových priateľov. Z Tatranskej štrby je množstvo skvelých turistických trás aj pre "začiatočníkov aj pre pokročilých". Náš obľúbený Slovenský raj je odtiaľ pár kilometrov po diaľnici. Vďaka Tatrám sme omnoho aktívnejší ľudia. Príroda je nádherná, aj keď niektorí sedláci by si naozaj mohli odpustiť vyhadzovať odpadky po tatranských chodníkoch. Dnes už ten čo nerecykluje je pre mňa primitív a keď je ešte niekto schopný vyhodiť obal z horalky do prírody, tak to je už iný level primitívnosti. Takí ľudia by ani nemuseli chodiť do Tatier, lebo tam ani nepatria. Správni turisti sa zdravia medzi sebou a usmejú sa na seba :)

Moje obľúbené Popradské pleso

Kam ísť keď bývate v Tatranskej štrbe

Zubačka chodí z Tatranskej štrby na Štrbské pleso raz za hodinu. Cesta trvá cca 10 min. Pre fanúšikov turistiky by som odporučila náročnejšie výstupy na Rysy, alebo Kriváň, ktoré začínajú práve na Štrbskom plese. Pre menej pokročilých by som odporučila výlet na Popradské pleso, ale ak by bolo málo, tak môžu pokračovať s výstupom na Pod Ostrvou. Moja obľúbená trasa je aj na vodopád Skok. Je to jeden z najkrajších vodopádov Vysokých Tatier. Pre "lightových" výletníkov odporúčam kolečko okolo Štrbského plesa a welness (Hotel Patria, Hotel Permon, Kempinski..). Minule sme sa zamysleli, že čo môžeme robiť v Tatrách keď prší. Mala som vytrhnutú osmičku, takže sa mi do welnessu veľmi nechcelo a akurát vtedy by tam bol celý národ. Nemohla som jesť a ani som nebola veľmi zábavný spoločník. Skúsili sme ísť do Levoče - na naše prekvapenie, to tam fakt stojí za to. Mesto pekné, jedlo lacné, pamiatky zaujímavé.

Výhľad na Kriváň z wellness Hotela Permon

Ak by vám bolo Štrbské pleso málo, tak električkou, alebo autom sa ľahko dostanete do Tatranskej Lomnice, Starého Smokovca, Novej lesnej... pre mňa sú tieto dedinky moc zaplnené turistami. Je to komerčný produkt plný Inter a iných -sportov. Ale ak idete za turistikou, tak sú to neskutočne krásne výlety na Zelené pleso, Zamkovského chatu, alebo si dať Magistrálu z Lomnice do Smokovca (tých variant je veľmi veľa) .

Tento blog bude skôr o fotkách, aby som Vás navnadila na krásy toho čo tu máme. Ak by ste mali konkrétne otázky, alebo by ste si chceli prenajať za rozumnú cenu ubytko (30eur/noc/2osoby) v Tatranskej štrbe, tak určite píšte :)

Cestou na Rysy sa nášmu kamkovi trochu pretrhli gate

Solisko

Kamzíky nad vodopádom Skok

Slovenský Raj

Bežkovanie na Štrbskom plese

Treba komentár? :)

Jún v Tatrách

Rysy

Výhľad na Tatry z Tatranskej štrby

Terezka

Rodinná

Bytík na prenájom

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď gromova.michaela pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.