2.4.2018 20:27

Je to jednoduché.Ak chceš vyjadriť svoj názor, a aby sa v tvojom meste niečo zlepšilo, použi pocitové mapy

Ak poznáš svoje mesto, celé si ho prechodil a chcel by si vylepšiť napríklad parky, ulice alebo osvetlenie, stačí odpovedať na pár otázok

Ak celý život bývaš vo svojom rodnom meste, alebo ho poznáš dlhé roky, určite by si na ňom niečo zmenil. Na to práve slúžia pocitové mapy. Pocitové mapa je nástroj, ktorá nám ponúka možnosť zapojiť sa do zberu informácií a názorov vo vybraných slovenských miest. Pocitové mestá vznikli od aktivistov a architektov z Prešova a práve pre toto mesto vytvorili 8 otázok ako aj pre ďalších 17 miest. Chceli takto ukázať vo svojom meste, že nie každá ulica vyzerá najlepšie.

Pocitová mapa Prešova:

Zdroj

Môžeš takto vyjadriť, ktoré miesto sa ti nepáči alebo naopak. Kde sa cítite, alebo necítite dobre. Kde je nedostatok zelene, alebo problém s bicyklovaním.

Medzi ďalšie mestá patrí Banská Bystrica, Bratislava, Brezno, Dubnica nad Váhom, Humenné, Kežmarok, Košice, Liptovský Mikuláš, Nitra, Poprad, Považská Bystrica, Ružomberok, Trenčín, Trnava, Vysoké Tatry, Zvolen a Žilina. Ak nebývaš ani v jednom z týchto miest nevadí.

Hlasovať môže hocikto, samozrejme je dobré ak to mesto poznáš čo najlepšie. Na konkrétne miesto máš možnosť toho napísať viac. Napríklad, že v parku chýbajú odpadkové koše alebo lavičky.

Tak pomôž svojmu mestu aj ty! Odkaz máš tu!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Stano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.