TIP: 5 minút 2-krát týždenne

Nastav si časovač na 5 minút a tvoj progress sa môže začať..

Zhyby sú jedným z najlepších cvikov. Ľahko s nimi zistíš, ako si na tom so silou hornej časti tela. Zistíš to, čo ti žiadny stroj na sťahovanie kladky neukáže. Nevieš poriadne zhybovať? No tak to je znamenie, že s tým máš začať niečo robiť. Tu je jeden zo spôsobov, ako sa v tom zlepšiť.

Dva krát týždenne, nie po sebe idúcich dňoch zaraď toto do tréningu:

1. Nastav si časovač na 5 minút.

2. Urob toľko zhybov koľko vieš - môžeš si vybrať štýl zhybu a obmieňať, ale musí byť technicky správne urobený. Odpočívaj medzi sériami toľko, koľko potrebuješ, ale nezabudni, čas beží.

3. Zapíš si počet opakovaní, ktoré si dosiahol. Nabudúce sa snaž urobiť aspoň o 1 zhyb viac.

Návod a tipy

-Začni tento 5 minutový "test" s tým typom zhybov, ktorý ti ide najmenej - u väčšiny ľudí je to zhyb nadhmatom (dlane pozerajú dopredu) na šírku ramien. Po tom, ako sa začneš unavovať daj ruky bližšie k sebe. Hneď ako už cítiš, že je únava vysoká, tak zmeň úchop na podhmat (dlane smerujú k tebe) a potom dokonči s neutrálnym úchopom (dlane smerujú oproti sebe, čo by malo ísť najviac pre väčšinu ľudí).Nezhybuj do vyčerpania v prvých 4 minútach. Keď bežne vieš spraviť 10 zhybov v jednej sérii, tak teraz urob 7-8. Hneď ako uplynuli 4 minuty, tak pravdepodobne už budeš robiť iba 1-2 opakovania. Takže urob zhyb, odpočiň si, ďalší zhyb, zas odpočinok.

-Žiadne trhačky, iba magnézium.

-Nezabudni si zapísať počet, koľko zhybov si urobil za tých 5 minút. O pár dní to urob znova a skús urobiť viac opakovaní.

-Keď si fakt dobrý v zhyboch, pridaj si váhu a sťaž si to.

-Nebuď prekvapený, ak po pár tréningoch ti začne rásť chrbátik.

-Daj vedieť do komentárov, koľko si spravil. :-)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Som študentom fyzioterapie, kondičným trénerom a najmä vášnivým športovcom. Zaujímam sa o všetky nové poznatky v oblasti stravy a športového výkonu a rád sa s vami o ne podelím ;-)

Chceš vedieť, keď Ludowit pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.