Jedlo

Bezlepková višňová roláda

14.4.2018 16:30
Ľahká, chutná a bezlepková. A hotová za pár minút!

Korpus:

-4 vajíčka - bielka a žĺtka oddelene

-100g práškového cukru

-2 PL kakaa

-štipka soli

-maslo na potretie papiera na pečenie

Krém:

-pol kelímka smotany na šľahanie (môžete aj celý, záleží podľa chuti)

-2 lyžice práškového cukru

-stužovač

-5 lyžíc mandľoveho orieškového masla alebo roztopenú čokoládu

-višne

Postup: Žĺtka rozmiešame metličkou s cukrom. Pridáme cez sitko kakao a zmiešame. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do peny a jemne zamiešame do žĺtkového krému. Hneď rozlejeme rovnomerne na papierom vystlaný plech (papier potrieme maslom). Dáme prudko opiecť na 5-6 minút pri 200°. Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme smotanu s cukrom na šľahačku a pridáme stužovač. Keď sa nám korpus upečie, necháme schladiť, potrieme ho orieškovým maslom, na to dáme šľahačku a posypeme nakrájanými višňami. Zrolujeme a zabalíme do folie a dáme na pár hodín do chladničky. A podávame. Ľahké a chutné !

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.
Priemerné hodnotenie
zatiaľ málo hodnotení
Ohodnoť blog
Pre hodnotenie sa musíš prihlásiť!
Prihlásiť
Pridať komentár
19
Nahor
Mini cheesecakes
Mrkvovo - pomarančové poháre
Čokoládový krém z avokáda
Cheesecake so slaným karamelom
Klasický tvarohový cheesecake s ovocím
Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujímať
Hynking-príde odíde
Neuveritalny vikon hracky Bogicek(MaximaTv)
Aké to je byť mladou modelkou?
Dobrá hudba, ktorá vás obchádza Vol.2
Bistro Akadémia na trnavskom Nádvorí ponúka super gastrozážitok a nezvyčajné...
Ak je niekto pred objektívom profesionál, potom je to určite Barbora Bakošová