Korpus:
-4 vajíčka - bielka a žĺtka oddelene
-100g práškového cukru
-2 PL kakaa
-štipka soli
-maslo na potretie papiera na pečenie
Krém:
-pol kelímka smotany na šľahanie (môžete aj celý, záleží podľa chuti)
-2 lyžice práškového cukru
-stužovač
-5 lyžíc mandľoveho orieškového masla alebo roztopenú čokoládu
-višne
Postup: Žĺtka rozmiešame metličkou s cukrom. Pridáme cez sitko kakao a zmiešame. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do peny a jemne zamiešame do žĺtkového krému. Hneď rozlejeme rovnomerne na papierom vystlaný plech (papier potrieme maslom). Dáme prudko opiecť na 5-6 minút pri 200°. Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme smotanu s cukrom na šľahačku a pridáme stužovač. Keď sa nám korpus upečie, necháme schladiť, potrieme ho orieškovým maslom, na to dáme šľahačku a posypeme nakrájanými višňami. Zrolujeme a zabalíme do folie a dáme na pár hodín do chladničky. A podávame. Ľahké a chutné !
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Klaudi_rimka pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.