2.5.2018 21:25

Chute Indie v Bratislave

Či už indickú kuchyňu poznáte alebo ste ju ešte neskúšali, Punjabi Dhaba treba určite navštíviť a nechať sa uniesť tými farbami a chuťami, ktoré vás rozpália rovnako ako to slnko vonku.

Kto už v Bratislave niekedy hľadal indickú kuchyňu, určite sa stretol s Punjabi Dhaba. Doteraz fungovali (a aj naďalej fungujú) v mini priestoroch na Račianskom mýte. Pre niektorých z nás, autom jazdiacich, nastával tradičný problém kde pri Račku zaparkovať a ak sa predsa podarilo, zrovna bolo "narváno".

Punjabi Dhaba asi vypočuli moje modlitby a otvorili druhú prevádzku na Prievozskej, v budove niekdajšej centrály toho zeleného panáčika. Parkovanie je stále trocha zradné, keďže väčšinu miest majú vyhradené okolité firmy,no nám sa podarilo nájsť zopár neoznačených a risknúť to.

Priestor pomerne veľký, útulný a nakoľko sme sem vpadli hneď v prvý deň otvorenia, stále tu panoval čulý pracovný ruch a posledné všemožné úpravy. Ten entuziazmus a nasadenie bolo veľmi sympatické. Už si len vybrať nejaké dobroty.

Začali sme s mango lassi, to som ešte netušila ako rýchlo ním budem následne hasiť hrdlo :) Ako predjedlo sme si objednali samosu. Trochu pálivejšia než som predpokladala, takže som sa takmer okamžite orosila ako studené pivo v horúci letný deň a pravdepodobne pobavila aj čašníčku, ktorá sa ma veľmi ochotne a s úsmevom prišla hneď opýtať či mi nemá priniesť vodu. Netreba, hrala som statočnú...

Pokračovali sme s Kadai Chicken (kuracie s paradajkami,kešu a smotanou) a Mango Chicken (kuracie s mango dreňou). Ako príloha Roti placky a Naan.

Kadai bolo pálivé, so silnou chuťou kešu orieškou, ktoré dávali aspoň trocha zabudnúť na ten oheň v hrdle. Mango chicken bolo lahodné, sladké, no tiež trocha pálivé od zázvoru. Roti aj Naan čerstvé, ešte horúce.

Boli sme tak plní, že na dezert už nezostalo miesto, tak verím že nabudúce.

Držím tejto prevádzke všetky palce a určite sa sem čoskoro vrátim ochutnať ďalšie výborné jedlá.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Dobré jedlo nestačí jesť. O dobrom jedle treba hovoriť. (Kurt Vonnegut)

Chceš vedieť, keď salenka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
15.1.2018 21:04
La Bodega perfecta
27.11.2017 20:44
Tarpan
5.11.2017 21:38
Ako chutí jeseň