Oreo, Kinder a ovocný "čízkejk"

Tieto recepty odporúčam všetkými desiatimi!

Po viac ako mesačnej pauze som si konečne opäť našla čas na to, čo ma baví úplne najviac - pečenie. Keďže som sa pripravovala na štátnice, moje cukrárske "ja" muselo ísť na istý čas do úzadia. Týmto časom je však koniec a ja pomaly, ale isto dobieham zameškané.

Dnes sa s vami podelím o ďalšie 3 recepty na moje milované cheesecakes. Konkrétne ide o Oreo a Kinder cheesecake pre veľkých maškrtníkov a klasický tvarohový cheesecake s ovocím pre tých, ktorí obľubujú viac svieže koláčiky.

1. OREO CHEESECAKE

Potrebuješ:

Korpus:

300g maslových keksíkov

150g masla

Plnka:

250g Ricotty

500g Jemného odtučneného tvarohu

150g kyslej smotany

1/2 plechovky Salka

2 PL Zlatého Klasu

100g strúhaného kokosu

1 vanilkový cukor

130g trstinového cukru

3 vajcia

Poleva:

100g bielej čokolády

50ml Smotany na šľahanie

Oreo čokoláda, keksíky, ovocie na ozdobu

Postup:

V miske si najskôr rozdrvíme keksíky, pridáme zmäknuté maslo a natlačíme na dno a mierne okraje tortovej formy. Dáme piecť na cca 10 minút na 180 stupňov do zlata. Necháme vychladnúť. Na plnku si vymixujeme najskôr Ricottu, postupne pridávame ostatné suroviny a vyšľaháme do jednotnej, hladkej zmesy. Plnku vylejeme na korpus a Pečieme na cca 50 minút na 170 stupňov bez ventilátora. Počas pečenia máme na dne rúry plech s vodou, aby sa nám cheesecake nepopraskal. Po upečení necháme vychladnúť cca 1-2 hodiny v pootvorenej rúre, následne vložíme do chladničky na celú noc. Na polevu si nad parou roztopíme smotanu s čokoládou. Dozdobíme oreom a ovocím.

2. KINDER CHEESECAKE

Potrebuješ:

Korpus:

150g maslových keksov

80g masla

Plnka:

500g jemného odtučneného tvarohu

200g kyslej smotany

2 PL Zlatého klasu

150g trstinového cukru

2 vajcia

Poleva:

100g Kinder čokoládiek

50 ml šľahačkovej smotany

+ Kinder bueno, kinder čokoládky, Kinder vajce na ozdobu.

Postup:

Na korpus si rozdrvíme sušienky, zmiešame s rozpusteným maslo a natlačíme na dno a mierne okraje tortovej formy. Dáme zapiecť na 180 stupňov na cca 10 minút. Necháme vychladnúť. V miske si vymixujeme najskôr tvaroh, postupne pridávame ostatné suroviny. Pripravenú, hladkú plnku vylejeme na korpus a Pečieme na 170 stupňov cca 50 minút. Po upečení necháme 1-2 hodiny vychladnúť v pootvorenej rúre, následne vložíme do chladničky vychladiť, najlepšie na celú noc. Na polevu si nad parou roztopíme čokoládky so smotanou, necháme mierne vychladnúť a potrieme cheesecake. Dozdobíme ostatnými Kinder maškrtami.

3. OVOCNÝ CHEESECAKE

Potrebuješ:

Korpus:

300g maslových keksov

150g masla

Plnka:

250g Mascarpone

750g jemného odtučneného tvarohu

200g kyslej smotany

2 PL Zlatého Klasu

100g trstinového cukru

100g bielej čokolády

2 vajcia

Poleva:

120g bielej čokolády

60ml šľahačkovej smotany

Čerstvé ovocie

Postup:

Keksíky si rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno a jemné okraje tortovej formy. Dáme zapiecť na 180 stupňov na cca 10 minút do zlata. Necháme vychladnúť. V miske si rozmixujeme najskôr Mascarpone, postupne primixujeme všetky ostatné suroviny (bielu čokoládu nakoniec, predtým si ju rozptopíme nad parou a necháme dôkladne vychladnúť!!). Pripravenú, hladkú plnku nalejeme na vychladnutý korpus a pečieme na 170 stupňov cca 1 hodinu. Po upečení necháme ešte cca 2 hodiny vychladnúť v pootvorenej rúre, následne vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc. Na polevu si roztopíme nad parou čokoládu so smotanou a necháme mierne vychladnúť. Čokoládou polejeme cheesecake a ozdobíme čerstvým ovocím.

Ak niektorý z receptov vyskúšate, budem veľmi rada, ak mi dáte vedieť, či sa podaril! :-) Pre viac receptov sleduj môj Instagram @lenkamajtanova.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
10
Poslať správu
Som #foodlover so všetkým, čo k tomu patrí. A okrem jedenia milujem aj pečenie, takže sa tu s Vami rada podelím o recepty. :)

Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.