Inšpirácia – ako ju využiť a kde ju získať

Inšpirácia, ľudia hovoria, že je všade okolo nás. Čo však keď sa cítite vyhorení alebo len jednoducho máte pocit že už vás nič neinšpiruje?

Stáva sa to aj pri písaní kníh. Dokonca aj keď ste mali na začiatku jasnú predstavu, o čom váš projekt/kniha/práca bude.

V prvom rade vám chcem povedať, že je to normálne, nie sme kreatívne mašiny. Aj my musíme občas vypnúť. Niekedy je dôvodom stres, niekedy nedostatok spánku, veľa projektov, nedostatok času (čo tvorí spomínaný stres),dlhodobá vysoká pracovná záťaž, alebo ste si toho dali za úlohu urobiť veľa.

Našli ste sa v tom?

Nemusím vám vravieť, že mňa ako vyťaženú matku dvoch detí to občas stretne tiež. Áno aj pri písaní kníh pre deti, hoci mám doma presne dve takéto ratolesti. A čo mne pomáha nájsť stratenú inšpiráciu?

Meditácia a ticho

Naozaj to pomáha, a nie len nájsť inšpiráciu, ale aj kúsok pokoja v hektickom živote, uvoľní to telo i myseľ, a hoci cieľom meditácie je zbaviť sa myšlienok, po nej ako keby moju myseľ zaplaví vlna nových nápadov.

Zdroj: finerminds.com

Relax, dovolenka

Áno, niekedy si jednoducho len musíte oddýchnuť, lebo či to priznáte alebo nie, máte toho veľa. Stále sme len ľudia a ľudia potrebujú oddychovať. Zbaľte sa a odíďte na pár dní na vidiek, k moru alebo spoznať nové miesta. Pre niekoho je oddych aj robiť šport či iné aktivity. Jednoducho nemyslite na povinnosti a uvidíte, aký príval energie získate.

Zdroj: hometohomecalls.com

Deti

Tým, čo majú deti je jasné, že deti v akomkoľvek veku nás stále prekvapujú, a to vás môže inšpirovať nevídaným spôsobom.

Šport

Ja osobne mám najradšej Jogu alebo dlhé prechádzky, no je na vás aký šport máte najradšej a ktorý vám prečistí myseľ. Dokonca poznám ľudí, ktorí majú najviac nápadov pravé keď behajú, alebo robia rôzne druhy kardio cvičenia.

Zdroj: yogajournal.com

No a keď už máme inšpiráciu, čo s ňou? Zapisujte si nápady, majte poznámkový blog v mobile, na nočnom stolíku, v kabelke či ruksaku. Každý nápad si zapíšte. Keď nad ním dlhšie porozmýšľate, môže z toho byt skvelý projekt/kniha. A ak ho aj nezrealizujete, môžete sa k nemu vrátiť neskôr.

A posledná rada na záver. Ak máte skvelú myšlienku, ZREALIZUJTE JU! A urobte to skôr než to urobí niekto iný. Držím palce v inšpiratívnom tvorení.

Stanka xx

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Knižná autorka, CEO Toddlyworld LTD, matka na plný úväzok.

Chceš vedieť, keď Stanka's world pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.