Prečo nechcite byť kreatívni

Prečo je kreativita preceňovaná a nemali by ste chcieť byť kreatívni.

Kreativita – slovo skloňujúce sa v mnohých oblastiach. Či už sa jedná o reklamu, filmy, články, knihy, projekty do školy/práce, módu alebo mnoho ďalších vecí. Akoby každý musel byť kreatívny a za každú cenu. Lebo dnes je už všetko všedné a obyčajné a treba sa odlíšiť. Za každú cenu.

Čo to však má za následok? Často nič. V snahe byť kreatívny sa človek stane tuctovým. Jedným z mnoho podobných. Niekedy je výsledok gýč či prípadne nevkus. Snaha byť kreatívnym často robí ľudom stres. Niekedy sa môžu dokonca podceňovať, že nie sú dosť. Nie sú dosť kreatívni, produktívni, nemajú dosť nápadov, a ak ich aj majú, tak si myslia, že jednoducho nie sú dosť dobré.

Zdroj: dailydesignnews.com

A presne takto sa niekedy dobré nápady a projekty nikdy nezrealizujú. Ľudia sú nešťastní a je to jeden začarovaný kruh. Takže čo by sme mali chcieť miesto kreativity?

Netlačiť na pílu

Ak chcete dobré nápady, nedostanete ich pod tlakom. Skúste načerpať inšpiráciu. O nej som vám písala v tomto článku. Takže hlboký nádych a relax.

Odpočinok je dôležitý

Na to, aby ste mohli zvládnuť všetko, čo chcete, potrebujete byť odpočinutí a zdraví a prepracovanosť, stres a workoholizmus tomu nikdy nepomohli. Odpočinutej mysli sa tiež ľahšie sústredí a generuje lepšie nápady.

Zdroj: tinybuddha.com

Nebáť sa

Tak ako pri písaní kníh, aj pri vymýšľaní nových projektov/kampaní/nápadov je dôležité nebáť sa povedať svoj názor alebo nápad. Diskusia môže viesť k novým objavom a nakoniec z toho môže byť presne to, čo ste sa pokúšali nájsť, alebo dokonca niečo lepšie.

Zdroj: mindmeister.com

Takže nezabúdajte, že nie kreativita, ale vy ste dôležití! Vy tvoríte, vy ste ten faktor, vy ste tí, ktorí hodnotia, čo je dobré a čo nie.

Tak ako každý z nás.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Knižná autorka, CEO Toddlyworld LTD, matka na plný úväzok.

Chceš vedieť, keď Stanka's world pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.