Jahodový koláč 3x inak

Jahodová sezóna je v plnom prúde a ja ti prinášam tipy, ako ju využiť čo najchutnejšie!

"Máme veľa jahôd, treba ich minúť." Túto vetu určite dôverne poznáte všetci tí, ktorí máte to šťastie, kedykoľvek si ísť natrhať v tomto období do záhradky čerstvé jahody. Ja síce túto možnosť nemám, no mám okolo seba super ľudí, ktorí sa so mnou o tie svoje radi podelia. :D No a ja sa následne môžem realizovať (nielen v ich konzumovaní) a skúšať rôzne recepty.

Ak sa aj ty zhoduješ s vyššie uvedenou vetou alebo máš jahody jednoducho rád a nejaký ten koláčik by ti padol vhod, tieto recepty určite vyskúšaj!

Všetky uvedené recepty nájdeš aj na mojom Instagrame.

1. EXTRA ČOKOLÁDOVÝ BROWNIE S JAHODAMI

Potrebuješ:

1 a 1/2 šálky špaldovej hladkej múky

145g horkej čokolády

4 KL kakaa

2 KL orieškového masla

6 PL masla

1/4 hrnčeka mlieka

6 PL trstinového cukru

1/2 KL soli

1/4 KL kypriaceho prášku

2 vajcia

Postup:

Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Do druhej misky dáme čokoládu, orieškové maslo, kakao, mlieko a maslo. Dáme rozpustiť do mikrovlnky cca na 1 a pol minúty. Do čokolády pridáme cukor a necháme vychladnúť. Následne do zmesy pridáme vajcia izbovej teploty a zmes s múkou. Pripravené hladké cesto vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme na 170 stupňov cca 25 minút. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládou a ovocím.

2. DONUTKY S JAHODAMI

Potrebuješ:

Cesto:

1 hrnček hladkej špaldovej múky

3/4 hrnčeka mlieka

3 PL trstinového cukru

2 KL kypriaceho prášku

1 KL škorice

1 PL roztopeného masla

1 vajce

Poleva:

Poleva: 50g horkej čokolády + 2 PL bieleho jogurtu

50g bielej čokolády + 2 PL bieleho jogurtu

Jahody

Postup:

Všetky suroviny spolu vymixujeme a plníme do 2/3 formy na donutky. Ak máme silikónovú formu, netreba ju vymastiť. Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť. Vychladené donutky polejeme čokoládou, rozpustenou s jogurtom nad parou a dozdobíme jahodami.

3. FIT JAHODOVÁ BUBLANINA

Potrebuješ:

200g hladkej špaldovej múky

1/2 kypriaceho prášku

200ml nízkotučného mlieka

80g masla

4 PL medu

2 žĺtka

4 bielka

Jahody

Postup:

Najskôr si vyšľaháme med spolu s rozpusteným maslom. Následne pridáme mlieko a žĺtka a znovu šľaháme. Do zmesy pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, vyšľaháme a nakoniec pridáme sneh z bielkov (ten už primiešame bez mixéra). Pripravenú zmes vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie (24x24cm), posypeme nakrájanými jahodami a pečieme na 180 stupňov 20 minút do zlata. Keď koláčik vychladne, môžeme posypať cukrom (alebo kokosovou múkou pre cukrový efekt).

Tak a na dnes by to bolo všetko. Ak ti náhodou nestačilo, viac receptov (nielen) s jahodami nájdeš tu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Som #foodlover so všetkým, čo k tomu patrí. A okrem jedenia milujem aj pečenie, takže sa tu s Vami rada podelím o recepty. :)

Chceš vedieť, keď lenkamajtanova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.