Čo sú najväčší požierači tvojej energie?

Depresia,únava. S týmto sa spájajú práve požierači tvojej vzácnej energie, a hlave času. Uvedom si, že čas už späť nevrátiš.

Každý z nás to pozná. Buď sedíš za televízorom no mnoho mladých už nie, ale dajme tomu za počítačom a sleduješ svoj obľúbený seriál alebo film. Ak máš s týchto činností zlý pocit a vravíš si, že mal by som spraviť toto, ísť tam a tam, jednoducho ísť robiť niečo iné, pre teba užitočné, určite sa bavíme o jednom s požieračov tvojej energie a hlavne času.

Možno je problém v tom, že nemáš správne určené tvoje priority. Zapíš si svoje ciele, na ktorých chceš pracovať. Môžeš si aj na každý deň zapisovať svoje úlohy, čo chceš za ten deň spraviť. Inak sa ti ľahko môže stať, že tvoj čas ukradnú úplne iné činnosti, čo pre teba nie sú prospešné.

Nečakaj na nejakú inšpiráciu alebo nápad, o ktorom si myslíš, že z nekadiaľ príde. Bez snahy to nepríde, preto sa snaž svoj čas robiť produktívnym. Tak miesto toho sedenia doma, vybehni von, začni si len tak kresliť, písať a pôjde to samo. Na to ako sa rozhodneš existuje aj 2- minútové pravidlo. Začni robiť danú činnosť 2 minúty a pokračovať v tom bude jednoduché.

Veľa z nás sa bojí zlyhania. Berieme to ako niečo negatívne, niečo po čom sa budeme cítiť zle. No na to sa pozri aj s iného uhla pohľadu. Aj ked zlýhaš, niečo nové sa naučíš, niečo nové sa dozvieš a určite budeš mať novú a väčšiu príležitosť. Každý víťaz, aspoň raz určite zlyhal, a napriek tomu pokračoval a nebál sa.

Možno odmietaš cudziu pomoc. Ak ti niekto chce poradiť v tom čo robíš (ak hlavne v tom začínaš) určite túto pomoc prijmi. Aj Steve Jobs vravel „ Mys­lím, že ne­exis­tuje žiadny úspešný člo­vek, ktorý by sa do­stal tam, kde je bez po­moci dru­hých." Preto príjmy rady skúsenejších a veľa sa pýtaj. Získaš tak cenné rady.

Možno si si povedal vetu čo na to povedia iní? Ak si presvedčený, že robíš to čo chceš, tak sa na iných nesústreduj. Každý sme iný, takže je to aj každého iný názor. V šesťdesiatke si budeš vravieť prečo som sa na to vykašľal, práve kvôli druhým.

Veľa štastia!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Stano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.