Jeden a pol mesiaca VANDRÁKOM? Paráda!

Ten pocit, keď dlhodobý prenájom znamená maximálne 9 mesiacov (október- jún), alebo predaj obidvoch obličiek, aby si mohol zaplatiť majiteľovi byt na rok dopredu. Život v Marbelle je na nezaplatenie.

A to doslova.

Ahojte, v krátkosti. Volám sa Dominika a som anonymný alkoholik žijem v Marbelle, pre mňa najúžasnejšom mieste v Španielsku. S priateľom sme sa sem presťahovali po dvojročnom živote v Barcelone. Dôvod bol jednoduchý. Mali sme plné zuby Kataláncov, húfov anglických turistov, viet typu "Gut prajz maj friend" a pravdu povediac sme sa tam cítili čoraz menej bezpečne (pre odvážnych odporúčam život v Barcelonete, naučíš sa stiahnuť zlaté hodinky z ruky jedným pohybom a potkany ti spolu so švábmi budú dávať dobrú noc).

Ale inak Barcelona je super (Sebareflexia a uvedomenie si, že hejterov nikto nemá rád okrem mňa)!!!

Keď sme rozmýšľali nad zmenou, zvažovali sme viacero miest a keďže obaja milujeme slnko a teplé počasie, Marbella so svojími údajne 330-timi slnečnými dňami počas roka vyhrala na plnej čiare (o tomto facepalme možno raz napíšem :D).

Začiatkom októbra sme sa teda plní optimizmu nasťahovali do nového podnájmu, ktorý aj keď bol definovaný ako Longterm, trval len do konca Apríla. Vtedy sme si hovorili pohoda, je to tu pokojnejšie, od mája si niečo nájdeme. Uhm, Iste. . . . To sme ešte nevedeli, že tu majú prázdninové domy arabskí šejkovia a všetci európski snobi (Vilo neber to osobne, ty si výnimka, je mi jasné, že pomáhaš nezištne).

Na vysvetlenie, Marbella je krásne mesto, ležiace na dobre známom pobreží Costa del Sol. Jej súčasťou je prístav Puerto Banús, ktorý je tiež prezývaný Monakom Španielska. Poviete si paráda, luxusné lode, drahé autá, vytunené kačice ženy, značkové obchody. . . Nuž, bolo by to super, keby ste neboli obyčajný smrteľník a nájmy by počas sezóny nestúpali na 4000€ za mesiac. Majitelia bytov si skrátka vedia spočítať dve a dve a počas leta hodia svoje apartmány na Airbnb a majú vystarané. Priemerný zisk 12 až 16 000€ (Ak si za vodou, kupuj tu byt, ceny realít idú stále hore, ak si smrteľník ako ja, len potichu hejtuj trp).

Od začiatku mája, až do konca júla sme sa pretĺkali kade- tade. Bývali sme každý mesiac inde a snažili sa prežiť letnú sezónu. V auguste však prišlo vytriezvenie (a strata nervov), keď sme zistili, že za byt, ktorý vyzeral ako chata po prababke a nemal internet (obidvaja sme freelanceri a internet potrebujeme na náš život našu prácu), pýtajú 4500€.

Vtedy sme si povedali F**K IT!!!, že stačí a v hlavách sa nám zrodil plán ako prežiť letnú sezónu v Marbelly. Jednoznačne mimo nej. Dni, ktoré nás delia od nového nájmu (15. september), sme sa rozhodli precestovať.

A týmto dĺĺĺĺhym úvodom sa dostávam k jadru veci a dôvodu môjho blogovania :).

Z nášho cestovania by som rada spravila zopár článkov, ktoré budú predovšetkým o dobrom jedle (áno aj to je jeden z dôvodov, prečo zo mňa nebude instacica :(, proste rada jem :D), zaujímavých miestach a mojich trápnych postrehoch a duševných výlevoch.

Naše cestovanie má len jedno pravidlo. Miesto, ktoré navštívime musí mať vo svojej blízkosti kasíno a musí sa v ňom hrať poker.

Tak ak ťa tento úvodný článok zaujal, vidíme sa v . . . . :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
10
Poslať správu
Úplne obyčajná baba zo Žiliny, ktorá sa po skončení školy odmietla zmieriť s postojom spoločnosti: “Koniec srandy, teraz začína skutočný život.” Zbalila som kufor, odsťahovala sa do Barcelony a začala žiť nie podľa druhých, ale podľa seba. . .

Chceš vedieť, keď AkinimodHr pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.