Prípravu tripu netreba podceniť!

A preto sme ju samozrejme podcenili. . .

Na našu obranu musím povedať, že život v Španielsku ťa istým spôsobom zdegeneruje poznačí. O to horšie to je, ak sa životný štýl mañana (mañana v preklade ráno alebo zajtra. Rozumej kratší výraz pre prokrastináciu) skĺbi s prácou na voľnej nohe (pierna libre- ok kecám, toto isto neexistuje :D) a ty vlastne nevieš, či je víkend alebo týždeň.

Ale poďme pekne po poriadku. Vydať sa na jeden a pol mesačný nedobrovoľne dobrovoľný trip, to nie je len tak. Počas tvojho bytia v zahraničí, si totiž to vytvoríš zbierku životne dôležitých harabúrd, ktoré nechceš vyhodiť (prisahám že jeho 18 ročný Chicago Bulls uterák raz proste zmizne, rovnako ako zmizla jeho škaredá hnedá bunda záhada vyriešená :D...) a zároveň si ich so sebou nemôžeš na cestu zobrať .

A tak sme sa rozhodli spísať zoznam dôležitých vecí, ktoré musíme pred odchodom spraviť:

1. Naplánovať trasu s ohľadom na kasína.

2. Pretriediť všetky nepotrebne veci a darovať ich potrebným.

3. Nájsť domov pre nepotrebné veci, ktoré prežili triedenie, ale neberieme ich.

4. Nájsť si ubytovanie.

5. Naplánovať zážitky, ktoré nás nebudú stáť život.

6. Vytvoriť playlist na Spotify.

7. Budged

1. Aby som veci uviedla na pravú mieru, priateľ sa živí pokerom (áno takto divne sa to skloňuje a áno, dá sa tým živiť), takže sa snažíme skĺbiť jeho prácu s miestami, kde budeme. Náš trip by mal teda vyzerať približne takto (nie sú tam všetky mestá):

Portugalsko (Portimao- Lisabon- Porto), Španielsko (Vigo-Santiago de Compostela- Coruña- Asturias- Bilbao- Barcelona možno - Alicante- Tarifa), Maroko (Tangier- Fes- Casa Blanca- Marakeš).

Kde a koľko zostaneme presne povedať neviem, keďže dĺžka pobytu bude závisieť od hier, avšak Portugalsko a Španielsko by sme chceli zvládnuť za 30 dní a na Maroko by sme si chceli vyčleniť zvyšných 15 dní.

2. Pretriedenie vecí nás malo zbaviť všetkého čo nepoužívame a nepotrebujeme. Bohužiaľ, zistili sme, že všetko raz budeme potrebovať, do veľa vecí schudneme a prišlo aj na staré dobré známe "aha aj toto mám?", čiže absolútne nepotrebný bod.

3. Absurdné. Nevieme nájsť ubytovanie pre nás, ale naše veci budú mať teplé suché miestečko vo veľkosti luxusného japonského apartmánu. Dokonca aj skladová jednotka vyzerala ako minidomček (po mojej otázke, či by sa tam nedalo bývať sa na mňa majiteľ skladu celý čas divne pozeral a vyprevadil nás až k autu. Zrejme aby sa uistil, že naozaj odídeme... ).

Čaute zaváraniny a moja svadobná výbava (ok, kecám, sklad je plný alkoholu, ktorý sme nestihli vypiť a jeho starých hnusných uterákov, ktoré by mohli zožrať potkany).

4. Čo sme si vlastne mysleli? V lete zo Španielska neodchádzajú len skoro bezdomovci. Turistická sezóna je otravná nezvládnuteľná aj pre domácich (a to nie len v Marbelle ale vlastne v celom Španielsku) a ich chuť na dovolenku znásobujú fabrické prázdniny, ktoré sa vyhlasujú vo všetkých väčších prevádzkach. Samozrejme, že pripadajú na august.

Výsledok? Krásna nepriama úmera. S klesajúcimi možnosťami na ubytovanie, priamoúmerne stúpajú ich ceny. Myslím, že s týmto bodom sa ešte v budúcnosti natrápime, keďže dĺžka pobytu je vždy neistá a preto nemôžeme bookovať príliš dopredu.

5. Veľmi dôležitý bod. Mám spísaný zoznam vecí, ktoré by som chcela počas cestovania vyskúšať napr. surfovanie, paddleboard, skúter (všetko je to vo vode, musím sa uistiť, že v nej nikdy nebudem sama a bude okolo mňa veľa tučných ľudí, mám iracionálny strach zo žralokov!). Avšak pri mojej šmatľavosti sa každý nový, aspoň trošku adrenalínový zážitok mení na boj o prežitie (akurát sa liečim z vytknutého členku, lebo slečna si išla zabehať a cesta nebola úplne rovná...).

6. Úvodnú skladbu už máme:

Ak ťa napadnú nejaké ďalšie skvosty do nášho playlistu, sem s nimi!!!

7. Noooo uvidíme :D. . . Budeme sa snažiť cestovať tak, aby sme sa zmestili do toho mesačného Marbella nájmu a ešte čosi ušetrili.

Tak a to by bolo z prípravy na trip všetko. Asi je ti jasné, že ideme autom a že to nebude úplne hladká cesta, ale o to viac sa na ňu teším.

A teraz už vážne, vidíme sa v HUELVE.

Čaaaao!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Úplne obyčajná baba zo Žiliny, ktorá sa po skončení školy odmietla zmieriť s postojom spoločnosti: “Koniec srandy, teraz začína skutočný život.” Zbalila som kufor, odsťahovala sa do Barcelony a začala žiť nie podľa druhých, ale podľa seba. . .

Chceš vedieť, keď AkinimodHr pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.